Nevettél ma már? A katasztrófavédelem exkluzív beszámolója mosolyt csal az arcodra

Vicces, boldog véget ért esetekről számolt be a katasztrófavédelem a Facebookon.

Exkluzív életmentésekről, a szakembereket is meghökkentő esetekről számolt be csütörtökön a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a közösségi oldalán. Munkatársaik nap mint nap szembetalálják magukat életveszélyes helyzetekkel, emberek életei múlnak rajtuk, ám olykor-olykor olyan esetekhez riasztják őket, amelyeket utólag felidézve minden bizonnyal hangos kacagásban törnek ki. A Facebookon megosztott beszámolójukban ilyen szituációkat elevenítenek fel.

Alább idézzük a katasztrófavédelem vicces bejegyzését

„Tegnapi exkluzív eseteink… Olvasd végig! 🙈

Egyelőre ismeretlen okok miatt tegnap

belobbant Szirákon egy kerti vécé.

A paranormális eseményláncolat eleje nem ismert, a végét pedig elhallgatjuk. 🤫

ADHD-s vörös vércse okozott szikrázást egy villanyoszlopon Ecseg és Csécse között szerdán délután. (Még egyszer mondd ki gyorsan: Ecseg-Csécse.)

A vércse az oszlopot szikráztatta, a szikrák a tarlót gyújtották meg, a tarlótűz 🔥nekilódult a közeli napraforgótáblának, de… jöttek a tűzoltók, a tulajdonos és egy körbetárcsázó munkagép. Csalimese vége.

Virágkaspóba ültetett cigarettacsikket egy kezdő kertész Szombathelyen,

a Bem József utca egyik társasházának erkélyén. 🙄A lakók nem örültek neki, az amatőr botanikust a tűzoltók beszélték le a további kísérletekről.

Elakadt életutak című fejezetünkben👇:

Társasház felvonójában rekedt egy ember szerdán Szegeden. A Gyöngyvirág utcában gyöngyöt izzadt, mire kiszabadították a tűzoltók.

Macska vizsgálgatta behatóan egy négy méter kút fenekét Szakolyon. Végül a macska fenekét hozták fel a tűzoltók, a kút fenekéről, mindkettő sértetlen maradt.

És ami nekünk is fejtörést okozott: (utoljára Fellini Amarcordjában láttunk ilyet: https://youtu.be/l7cvTlmauO4?si=YOSL9Ac4aXzTJdPD)

One way ticket: Felmászott egy fára🌳, de nem tudott onnan lejönni egy fiatalember tegnap a szentendrei strandon. A város hivatásos tűzoltói siettek a segítségére. Lehozták.

Jó tanácsunk:

Mindig gondolj arra, hogy a gravitáció a Földön nehezen legyőzhető. 🙈

Illusztráció: Dóka Imre tűzoltó őrnagy”

(BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook)

(Kiemelt képünk forrása a katasztrófavédelem Facebook-videója)

Valódi Hírek