Szaniszló Sándor: A DK nem jelöl főpolgármester-helyettest a fővárosban (+videó)

Szaniszló Sándor és képviselőtársai a főpolgármesterrel Budapest jövőjéről fognak egyeztetni.

A 2024-es önkormányzati választáson a Karácsony Gergely vezette listán három DK-s képviselő jutott be a budapesti közgyűlésbe – emlékeztetett Szaniszló Sándor pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, képviselőtársaival határozott elképzelésük van Budapest jövőjéről, így

az elkövetkezendő hétfőn le fognak ülni a főpolgármesterrel, hogy egyeztessenek a fontos kérdésekről.

„A Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetőjeként fontosnak tartom, hogy előtte pár dolgot megosszak Önökkel. Először is, mi nem azért megyünk, hogy bármilyen pozíciót kérjünk. Nem kérünk semmilyet.

A DK nem kíván főpolgármester-helyettest jelölni.

Azért megyünk, hogy megerősítsük, azt a Budapest Programot támogatjuk, amit kidolgoztunk, amit a Főpolgármester Úrral korábban megvitattunk, és amelynek ismeretében ő elvállalta a közös listánk vezetését”

– fejtette ki Szaniszló Sándor.

Hozzátette, el szeretnék mondani a véleményüket, miszerint az a jó a fővárosnak, ha a megválasztott képviselők és a főpolgármester nyugodtan, kiszámíthatóan vezetik Budapestet.

„Mi minden jó ügyet támogatunk”

– jegyezte meg.

Miért megyünk? Azért, hogy mindezt elmondjuk. Azért választottak meg bennünket, hogy szolgáljuk a várost, nem pedig azért, hogy mi kérjünk tőle vagy zsaroljuk a megválasztott vezetést – hangsúlyozta a DK fővárosi frakcióvezetője.

Mint mondta, biztos benne, hogy Karácsony Gergely a hétfői megbeszélésen nyitott lesz a DK politikusai felé, újra megerősíthetik a szövetségüket Budapest élén.

„Kiszámíthatóság, jó ügyek, közös Budapest Program. Ennyi a Demokratikus Koalíció kérése”

– közölte Szaniszló Sándor.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek