Betelt a pohár a DK-nál: Kálmán Olga bekéreti Pintér Sándort, nem bújhat ki a válaszadás alól

Nagyon kíváncsi vagyok Pintér Sándor válaszaira – fogalmazott Kálmán Olga.

Most még csendesek az iskolaudvarok, de hamarosan kezdődik az új tanév. Alig pár munkanappal a rajt előtt a Belügyminisztérium úgy látta, megfelelő a pillanat, hogy megváljon az egyik budapesti gimnázium igazgatójától – emlékeztetett Kálmán Olga friss Facebook-videójában.

Mint már ismert, a tanévnyitó előtt pár nappal azonnali hatállyal menesztették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Minderről a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium tájékoztatta a nyilvánosságot.

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját

– olvasható a tárca közleményében.

Emlékezetes, hogy a fővárosi gimnázium nevelőtestülete nemrég az intézmény honlapján tájékoztatta a szülőket és a tanulókat arról, hogy a digitális eszközöket nem fogják elvenni a tanítás előtt a diákoktól.

A DK nem hagyja annyiban az igazgató kirúgását

Mint arra a DK politikusa is rámutatott, mindez egy még meg sem valósult ellenállás miatt történt.

„Ez egy újabb gyöngyszeme az orbáni oktatáspolitikának.

Nem az okostelefonok okos használatára, a szabályok betartására tanítjuk a gyerekeket, hanem egyszerűen elvesszük tőlük a digitális eszközöket, azt’ kész”

– vázolta az Orbán-kormány tervét Kálmán Olga. Hangsúlyozta, ezzel egyidejűleg példát is statuálnak Pintér Sándorék.

Hiszen ha valamelyik intézményvezető esetleg nem vágja magát haptákba a mindenhez is értő Rendőrminisztérium Belügyminisztérium parancsára, hanem megpróbál gondolkodni és megoldást keresni, akkor az így fog járni – fogalmazott.

Kálmán Olga lépett

Arról tájékoztatott, hogy csütörtökön kezdeményezte az Országgyűlés Kulturális Bizottságának összehívását, Pintér Sándor meghallgatását.

„Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy neki ennyit számít több évtizedes pedagógusi munka. Ennyit számít több évtizedes igazgatói munka?”

– mondta, hozzátéve, hogy a választások előtt a kormánytagok felváltva osztogatták az iskolákban az állami laptopokat a diákoknak. Most pedig épp azon ügyködnek, hogy kitiltsák azokat az oktatási intézményekből. Ha a jövőben egy diák mégis bevisz egy mobiltelefont az iskolába, a tanórára, akkor majd mindig minden esetben kirúgunk egy iskolaigazgatót? – vetette fel Kálmán Olga.

„Hát nagyon kíváncsi vagyok Pintér Sándor válaszaira. Meg arra is, hogy a fideszes bizottsági tagok, a fideszes elnök eljönnek-e a bizottsági ülésre. Ők vajon kíváncsiak-e arra, hogy ma Magyarországon mi történik az oktatás területén?

Én mindent el fogok követni annak érdekében, hogy ez a meghallgatás megtörténjen, és erre fogom kérni ellenzéki képviselőtársaimat is”

– tette hozzá.

Kapcsolódó: Forrnak az indulatok a Madách körül: Kezd eldurvulni a helyzet

(Kálmán Olga/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek