Nincs vége: Hajnalban fontos bejelentést tett a MÁV (+fotó)

Közleményt adott ki a MÁV a Keleti pályaudvar közelében történt vonatkisiklás kapcsán.

Először a hatvani, miskolci, valamint az újszászi, szolnoki, illetve békéscsabai vonalon térhet vissza a vonatforgalom a teljes vonalára – tudatta a MÁVINFORM a Keleti pályaudvar közlekedési rendjével kapcsolatban kedd hajnalban, valamivel egy óra után az MTI-vel.

Hozzátették, hogy a pécsi és a győri, hegyeshalmi vonal belföldi és nemzetközi távolsági vonatai reggel még Budapest–Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak – várhatóan 9 óráig.

vonat, vasút, MÁV, Keleti pályaudvar, kisiklott vonat, kisiklás, vonatkisiklás, szakemberek, helyreállítás

Szakemberek dolgoznak a Keleti pályaudvar közelében történt baleset helyszínén 2024. augusztus 26-án. Várhatóan augusztus 27-én délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy augusztus 25-én este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija. MTI/Bruzák Noémi

A MÁV megerősítette, hogy

kedd hajnalban és reggel fokozatosan tudja fogadni és indítani a vonatokat a Keleti pályaudvar az érintett vonalakon.

Továbbra is számítani kell arra, hogy egyes vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak a Keleti helyett – fűzték hozzá.

A hajnali és reggeli időszakban – a hétfőivel azonosan – a BKK érintett járatain még elfogadják a vasúti jegyeket – áll a közleményben.

A vasúttársaság kedd reggel még a hétfői pótlás szerint közlekedteti a pótlóbuszokat a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak – írták.

Mint ismert, vasárnap este kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar közelében. A vasúttársaság hétfőn arról tájékoztatott, hogy várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron.

Pafféri Zoltán, a MÁV – rövidesen leköszönő – vezérigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a balesetben senki sem sérült meg. Ekkor még tartott a baleseti elhárítás. Utána mérik fel a károkat, majd állapítják meg a baleset okát, ezt követően adják át a forgalomnak a pályaudvart – mondta hétfő délután.

Rövidesen arról érkezett hír, hogy egy elromlott váltó okozhatta a vasárnap esti vonatkisiklást.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Bruzák Noémi)

Kapcsolódó:

Kiderült: Ezért siklott ki a Keleti pályaudvarnál vasárnap egy vonat

Ez már a vég? Minden eddiginél durvábban omlott össze a MÁV egyetlen szempillantás alatt

Valódi Hírek