FRISS: Többnapos csend után megszólalt Lázár János a MÁV-káoszról, és máris elszabadult a pokol

Lázár János a Facebookon üzent a MÁV összeomlása után.

Napokig hallgatott az építési és közlekedési miniszter, Lázár János. Nem állt a nyilvánosság elé azok után, hogy vasárnap a Keleti pályaudvarnál kisiklott egy vonat, valamint országosan összeomlott a közlekedés.

Kártyavárként dőlt össze a MÁV

A MÁV pár nap alatt teljesen összeomlott: szombaton a déli part esett el, mert eltört egy sín, utasok ezrei rekedtek a vonatokon.

Vasárnap a Keleti pályaudvarnál siklott ki egy vonat egy törött váltó miatt

– kevésen múlt a tragédia.

A keleti országrész ezzel meg is bénult, hiszen egy budapesti főpályaudvar vált használhatatlanná. Ezt tetézte egy hétfői baleset, amikor egy teherautó sofőrje hajtott a sínekre Polgárdinál a tilos jelzés ellenére. Akkor a Balaton északi partjának közlekedése bénult meg.

Lázár János keddig hallgatott a MÁV összeomlásáról

A tárcavezető azonban keddig hallgatott: nemrég a közösségi médiában üzent.

Megköszönte a kollégái megfeszített munkáját, egyúttal beleszállt Vitézy Dávidba.

Lázár János Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Működik a Keleti Pályaudvar

A MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint a keleti országrész irányába, illetve Pécs és Bécs felé teljesen helyreállt a vasúti közlekedés. A teljes országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatok a nyugati irányba vezető pályaszakaszokon még tartanak. Így azokon ma délre várható a menetrendszerű közlekedés visszaállása.

▪️ Köszönettel és elismeréssel tartozunk mindenekelőtt annak a több mint száz vasutas kollégának, akik feszített tempóban dolgoztak a helyzet megoldásán és a zavarok elhárításán.

▪️ Köszönjük az utasok türelmét, megértését és közreműködését is.

▪️ Köszönjük azoknak a médiatermékeknek a munkáját is, akik gyors és korrekt tájékoztatást adtak, ellentétben azokkal az orgánumokkal, akik néhány politikussal együtt a pánikkeltést és uszítást választották. Ez biztos nem segített sem az utasokon, sem a kialakult helyzeten, sem pedig a MÁV munkatársain.

Lázár nagyon kiakadt

Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen. Közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot.

Azok a fejlesztések, amelyekre hivatkozik és amelyeket a szankciós infláció miatt át kellett ütemeznünk, eddig a hétvégéig semmiképpen sem valósultak volna meg. Még akkor sem, ha Vitézy Dávid főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul.

Beleszállt az elmúlt 30 évbe

A MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy az én miniszterségem miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt. Ráadásul ebből is az elmúlt 15 évben történt a legtöbb fejlesztés.

Sok, de nem elég. Több kell, sokkal több. Ezért hirdettem meg az 5 pontos közlekedési akciótervet. Nagy szavak és látványtervek helyett előbb sok kis tett kell.

A hergelés és hőbörgés ezen nem segít! Sőt! Csak árt.”

(Lázár János/Facebook)

Kapcsolódó:

Teljes összeomlás a MÁV-nál: Komoly baleset történt a Balatonnál, ennek a fele sem tréfa

Hatalmas balhé a vasúton: Ütött Lázár János órája?

Kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvar közelében (+fotók)

Iszonyú késések jönnek: Eltört a vonatsín a Balatonnál

Valódi Hírek