Rendkívüli: Trump-elleni merényletet tervezett egy férfi

Meg akarta ölni Donald Trumpot egy férfi.

Letartóztattak egy 66 éves arizoniai férfit, aki azzal fenyegetőzött a közösségi médiában, hogy meg fogja gyIlkolni Donald Trumpot – írta meg a Guardian.

Az amerikai rendőrség nem teketóriázott

Őrizetbe vettek csütörtökön egy arizonai férfit.

Az idős férfit már körözték a hatóságok, mert a közösségi médiában Donald Trump meggyilkolásával fenyegetőzött – közölte a Cochise megyei seriff hivatala.

Trump a kampánya részeként ellátogatott az Amerikai Egyesült Államok mexikói határához is,

a republikánusok elnökjelöltje csütörtökön Cochise megyébe látogatott.

Már körözték a férfit

A 66 éves Ronald Syvrud ellen több elfogatóparancs is érvényben volt, végül csütörtök délután vették őrizetbe. Trump úgy reagált a hírre:

„Egyáltalán nem lepett meg.

Csupa olyan dolgot akarok tenni, amik nagyon rosszak a rosszfiúknak.”

Nem ez volt az első letartóztatás: augusztus elején azzal vádoltak egy virginiai férfit, hogy megfenyegette Kamala Harrist. Decemberben pedig egy New Hampshire-i férfit tartóztattak le azért, mert a republikánus elnökjelöltek meggyilkolásával fenyegetőzött.

Donald Trump ellen merényletet kíséreltek meg a nyáron

Ahogy beszámoltunk róla, a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott választási nagygyűlést július 14-én Donald Trump amerikai elnökjelölt, akire a

beszéde hatodik percében rálőttek.

Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei vették körbe. A volt elnököt ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt. A volt elnököt a jobb fülén találták el.

A merénylőt a titkosszolgálat emberei lőtték le. Rajta kívül egy ártatlan ember is meghalt, ketten pedig megsérültek.

Valódi Hírek