Mit művel Csányi Sándor? Meglepő helyen tűnt fel az OTP

Az OTP bevásárolt Szlovéniában.

Fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP Csoport Szlovéniában: a szomszédos ország legnagyobb bankjává váltak – közölték csütörtökön.

Az OTP tarolt Szlovéniában

A bankcsoport két bankja, az SKB Banka és a Nova KBM d.d. minden szükséges szabályozói jóváhagyást követően csütörtökön jogilag sikeresen összeolvadt. Mostantól egy márkanéven: OTP Banka-ként folytatja tovább tevékenységét.

A két bank jogi egyesülésével az SKB Banka összes kötelezettségét és jogát a Nova KBM mint egyetemes jogutód vette át.

Az új bank neve péntektől OTP Banka d. d.

és jogi székhelye Ljubljanában lesz. Az új, egyesült bank tevékenysége kiegészül az SKB Leasing, az SKB Leasing Select és az Aleja finance leányvállalatok lízing- és faktoringszolgáltatásaival. Az OTP közleményében azt írta,

ez volt a legnagyobb bankfúzió Szlovénia eddigi történetében.

Az OTP Banka rendelkezik a legnagyobb hitel- és betétpiaci részesedéssel a szomszéd országban. A bulgáriai DSK után a második legnagyobb nem magyarországi tagja a nemzetközi OTP Csoportnak.

A jogi összeolvadás lezárult

A jogi összeolvadást az operatív egyesülési folyamat követi, amely magában foglalja a legjobb banki termékek, szolgáltatások és digitális banki csatornák egyesítését. Az SKB Banka ügyfelei bankszámláinak technikai migrációja és az OTP Banka információs rendszerébe történő átvitele augusztus 30. és szeptember 2. között várható. A gigabank mintegy 2500 munkatársat foglalkoztat.

11 országban vannak jelen

Az OTP Csoport a kelet-közép-európai és a közép-ázsiai régió 11 országában mintegy

40 000 munkavállalóval 17 millió ügyféllel rendelkezik.

A „bankszektor legaktívabb konszolidátoraként” a kelet-közép-európai régióban

a 2000-es évek eleje óta 25 bankot vásárolt meg és integrált

– idézi fel a bank közleménye.

Megjegyezték azt is: az S&P Global Market Intelligence nemrég publikált rangsorában az 50 legnagyobb európai bank között – az idén először – az OTP Csoport lett az első.

Az OTP Bank a második negyedévben a várakozások átlagát meghaladva 267,930 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el.

A konszolidált korrigált adózás utáni eredmény az első félévben 507,891 milliárd forint lett, 28 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei árfolyama egy éven belül 12 770 és 18 890 forint között változott, a papír szerdán 18 445 forinton zárt.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek