Nincs vége: Megszólalt a rendőrség a BME gólyatáboráról

A BME gólyatábora kapcsán érkeztek friss hírek.

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy egészen különös szabályzatot adtak ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborában. A szervezők arról határoztak, megtiltják az új hallgatóknak, hogy óvszert vigyenek a rendezvényre. A furcsa parancsot azzal „indokolták” meg, hogy abban bíznak, mindezzel visszatartják a fiatalokat a sze*uális kapcsolatok kialakításától a tábor idején (?).

Kapcsolódó: Nagy baj van a toronyban? Meghökkentő parancsokat osztogatnak a BME gólyatáborán (+fotó)

Rövidesen nagyon durva bánásmódról számoltak be a BME Villamosmérnöki Karának gólyatáborán részt vevő egyes újonnan felvett hallgatók. Az augusztus 14-e és 17-e között lezajlott beavató rendezvényen többek között érkezéskor egy órán át gyalogoltatták a friss egyetemistákat a kánikulában, ráadásul a gurulós bőröndjeiket csak kézben cipelhették. A felsőbb éves hallgatótársaikkal csak magázódva társaloghattak a gólyák. Emellett az első napon csak este későn kaptak enni a leendő hallgatók.

Minderről >>ITT<< olvashatsz részletesebben.

Reagált a BME

A műegyetem az egyetemi vezetés és a hallgatói képviseletek részvételével felállított egy munkacsoportot, amely vizsgálatot indított a gólyatáborok megszervezése kapcsán.

Csütörtökön újabb információk érkeztek a szóban forgó eseményről. Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy a BME táborától nem messze próbált nyaralni. Ám csak próbált, a bodajki tábor mellett a Balatonlellén rendezett eseményeken – amelyek kapcsán az egyetem más kara is érintett – rendőrök jelentek meg.

„Gyerekeink, unokáink itt ismerkedtek a legordenárébb káromkodásokkal, az egész napos részegség vezényelt rigmusaival”

– fogalmazott a hírportál olvasója, aki szerint a hatóság emberei már rutinszerűen intézkednek, ám mindez csak rövid időre hoz nyugalmat a pihenni vágyóknak. Hozzátette, reméli, hogy a mostani beszámolója hozzájárul majd a BME gólyatábor-kultúrájának megváltozásához.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság az értesülés kapcsán közölte, hogy a szóban forgó helyszínről a tábor ideje alatt bűncselekmény, valamint szabálysértés elkövetésével kapcsolatos

bejelentés nem érkezett.

„Kollégáink a tábor szervezőivel – ahogyan valamennyi nagyobb tábor, illetve rendezvény esetében is teszik – rendszeresen tartották a kapcsolatot, emiatt jelentek meg »rutinszerűen« a helyszínen”

– írták.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek