Újabb megrázó részletek derültek ki az olaszországi hajóbalesetről: Milliárdos iparmágnás tűnt el

Mike Lynch brit milliárdos is a hétfő reggel Olaszországban elsüllyedt luxusjacht fedélzetén tartózkodott.

Elsüllyedt egy luxusjacht Olaszországban

Megírtuk, hogy 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy vitorlásjacht Olaszországban, a Palermo melletti Porticellóban hétfő hajnalban. A baleset következtében

az egyik utas meghalt, 6 személy eltűnt.

Az információk szerint a fedélzeten összesen 22-en tartózkodtak.

Az 56 méteres vitorlásjacht brit zászlóval közlekedett. A közlések szerint a hajó a rossz időjárás miatt süllyedt el hétfőn hajnalban 5 óra körül a Porticello előtti tengerszakaszon.

A tájékoztatások szerint

15 ember – köztük egy egyéves kislány – túlélte a balesetet.

A roncsot a tűzoltóság búvárai azonosították, a hajó belsejében testeket láttak – közölte Salvo Cocina, a szicíliai polgári védelem vezetője.

Olasz sajtóhírek szerint szerint óriási vihar volt a térségben, a hullámok ekkor borították fel az 56 méteres hajót, amely elsüllyedt.

A beszámolók szerint a horgony nem volt leeresztve, a vitorla árbócát pedig a szél elszakította. Ezek után egy víztölcsér keletkezett, amely kibillentette a hajót egyensúlyából. Az utasok a vihar ideje alatt a kabinjukban tartózkodtak.

Szerencsére a legtöbbjüknek sikerült kiszabadulni, majd a tengerbe ugrani. A fedélzeten többnyire britek tartózkodtak, továbbá egy új-zélandi, valamint egy Srí Lanka-i állampolgár, két angol–francia és egy ír is – részletezte a Corriere della Sera című olasz lap.

Mike Lynchet is eltűntként keresik

Úgy tudni, Mike Lynch brit iparmágnás is a hétfő reggel Olaszországban elsüllyedt jacht fedélzetén tartózkodott, akit szintén az eltűnt hat személy között tartanak számon. A BBC információi szerint a hajó feleségéhez, Angela Bacareshez köthető, de arra vonatkozóan is újabb részletek derültek ki, hogy az egyéves kislánynak miként sikerült túlélnie a balesetet.

Mike Lynch – akit többnyire a „brit Bill Gates„-nek neveznek – társalapítója volt az Autonomy szoftvercégnek, amelyet 11 milliárd dollárért vásároltak meg, de az ő nevéhez kapcsolható az Invoke Capital kockázati tőkealap, valamint a Darktrace kiberbiztonsági vállalat is.

Mike Lynch is az Olaszországban elsüllyedt jacht fedélzetén tartózkodott / Forrás: forbes.com

Az esetre rálátó források megerősítették, hogy a férfi feleségét, Angela Bacarest sikeresen kimentették. A BBC a hajó céges nyilvántartásának áttekintését követően megállapította, hogy annak tulajdonosa a Man-szigeten bejegyzett Revtom cég, amelynek legutóbbi éves beszámolójában Angela Bacares szerepel egyedüli jogi tulajdonosként, londoni lakcímmel.

A kislány édesanyja karjaiban élte túl a tragikus balesetet

A hajó fedélzetén tartózkodó egyéves angol kislányt 35 éves anyja tartotta a karjaiban, így sikerült túlélnie a balesetet. Az anya – akit a beszámolók csak Charlotte-ként említenek – azt nyilatkozta, hogy két másodpercre elvesztette kislányát a tengerben, azonban a hullámok visszasodorták hozzá a kislányt, akit újra átölelhetett.

„Szorosan magamhoz szorítva tartottam őt, miközben a tenger háborgott. Sokan sikoltoztak.

Szerencsére a mentőcsónak felfúvódott, és 11-en a fedélzetére tudtunk jutni”

– mondta az asszony, akinek egészségügyi ellátását a mentőszolgálat szintén megkezdte.

Az olasz parti őrség közlése szerint a kimentett túlélők közül nyolcat szállítottak kórházba, egy ember halálát megerősítették. Az Egyesült Királyság külügyminisztériuma közölte: tudomást szerzett az esetről, és kapcsolatba léptek a helyi hatóságokkal.

Újabb részletek derültek ki

Salvatore Cocina, a szicíliai polgári védelmi ügynökség főigazgatója a BBC-nek elmondta: a mentési műveletek az éjszaka folyamán is folytatódnak, miután egy speciális római barlangkutató és mentőbúvár csapat érkezett a helyszínre. Reményeik szerint az éjszaka folyamán, vagy legkésőbb reggelre sikerrel járnak.

Időközben kiderült, hogy

az eltűntek listáján szerepel Mike Lynch milliárdos üzletember 18 éves lánya, Hannah Lynch is.

A baleset után továbbra is keresik Ricardo Thomast, a jacht séfjét. A palermói parti őrség megerősítette, hogy reggel megtalálták a legénység egyik eltűnt tagjának, a hajó szakácsának holttestét. A kutatási és mentési műveletekben négy járőrhajó, egy helikopter és egy búvárcsapat vesz részt. Közben nyilvánosságra hozták a gyermekét megmentő brit anya nevét: az egyéves kislány, Charlotte Golunski, Mike Lynch kollégájának a gyermeke.

(bbc.com / index.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Elsüllyedt egy jacht, 22 ember volt a fedélzeten

Valódi Hírek