Amiről a hírekben ritkán beszélnek: ezért fontos a matracvédő alkalmazása

Amit a hírekben olvasunk, azt szinte biztosan a fontos információk közé illesztjük be fejben – ez általában rendben is van, de fontos észben tartani, hogy nem csak a hírlapok főoldalán szereplő események, újdonságok a lényegesek.

Kissé elhanyagolt, mégis rendkívül fontos téma például a matracok minősége, hatása és a “karbantartása” is. Igen, az utóbbira is szükség van, ugyanis bizonyos lépésekkel meghosszabbíthatja matracának élettartamát.

Olvasson tovább, és ismerje meg a témát közelebbről!

Matrachuzat – a legfontosabb kellék

A Lakberendezési Webáruház – idealisalvas.hu matracvédőket is kínál az ágyak, matracok és egyéb kiegészítők mellett. Ez nem véletlen, ugyanis ez a kellék szükséges a matrac minőségének hosszú távú megőrzéséhez.

A matracokat nehéz tisztítani, ráadásul a tartós használat következtében szövetborításuk is károsodhat – ezeket hivatott kiküszöbölni a matrachuzat (vagy másnéven matracvédő). A szennyeződések és kopások rontják a matrac minőségét, ezáltal az alvásunkat is, így közvetetten az egészségünkre is pozitív hatást gyakorolhat egy ilyen kiegészítő.

A matrachuzat támogatja a megfelelő alvást

Nemcsak a matracunk, hanem mi magunk is jól járhatunk egy ilyen huzattal: ezek a termékek természetes anyagból készülnek, tehát engedik lélegezni a vele érintkező bőrfelületet, ami nagyban javítja a komfortérzetünket. A matracvédők számos verzióban, többféle anyagból készítve is elérhetők, tehát mindenki találhat köztük kedvére való verziót.

Nem szabad összekeverni a fedőmatraccal!

Gyakori hiba, hogy a fedőmatracra matracvédőként hivatkoznak egyesek, pedig a két eszközt teljesen más feladatokra tervezték. Míg a huzat a korábban említett védőfunkciót képes ellátni, addig a fedőmatracok a normál matrac tulajdonságait hivatottak korrigálni. Egy túl puha változatot kissé keményebbé, egy keményet puhábbá tudnak tenni – ez is fontos, de mint látható, köze sincs a huzathoz.

Mindenképpen szükség van a matracvédőre?

Természetesen nem kötelező a matracvédők használata, de erősen ajánlott, hiszen így magunkkal is jót tehetünk.

A védőhuzattal ellátott matracokat lehet, hogy néhány évvel tovább tudjuk majd használni, mint az egyszerűen lepedővel takart verziókat. Hosszú távon ez azt jelenti, hogy ritkábban kell matracot cserélni, tehát anyagilag is jobban járunk vele.

Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a matrac cserére szorul, hogyha túlkoszolódik – sajnos ideális táptalajt adhat az atkák és a baktériumok számára, melyek kellemetlen allergiás vagy akár asztmás tüneteket is okozhatnak. Ha csak azt az egy előnyt nézzük, hogy ez elkerülhető egy huzattal, máris rájövünk, hogy megéri alkalmazni.

Apróságnak tűnhet a matracvédő használata, de mindenképp érdemes megfontolni a beszerzését – hiába nem erről szólnak a címlapok, megszámlálhatatlan előnyt élvezhetünk általuk.