A nyílászárók színe mennyire választható?

A nyílászárók színét sokan szeretnék meghatározni az otthonukban, ám ez attól is függ, hogy pontosan milyen alapanyagot választunk. Általában három alternatíva jöhet számításba: a fa, az alumínium és a műanyag. Mindegyiknek megvan az előnye, de azt is figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen egyedi elvárásoknak kell megfelelnie az ablakoknak.

Fontos a megjelenés?

Abszolút! Az ablakok egyértelműen egy olyan részei az otthonunknak, amelyek az elsők között szerepelnek, amit meglátnak a vendégek az érkezésnél. Vannak azonban tévhitek az egyes alapanyagokkal, kialakításokkal kapcsolatban, amelyek alapján sokan úgy gondolják, hogy nem sok lehetőség van a megjelenés, szín kiválasztására.

A PET-RO Nyílászáró műanyag ablakai teljes mértékben személyre szabhatóak. A fa természetességével is képesek felvenni a versenyt. Sokan tartózkodnak a műanyag nyílászáróktól, mert abban a hitben élnek, hogy nem igazán lehet színt választani (csak fehérben kaphatók), és már messziről látszik, hogy nem természetesek.

Szerencsére a gyakorlat teljesen mást mutat. Ma már széles színskáláról választhatunk, és akár a fa természetességét utánzó mintázatok is elérhetőek. Ha megnézzük egy ablakos cég kínálatát, máris láthatjuk, hogy rengeteg opció közül áll rendelkezésünkre.

Fontos a széles felhozatal, mivel a nyílászárók cseréje, beépítése során kompromisszumoknak nincs helye, pláne, ha a hosszú távú elégedettség a cél. Azt kell megkeresni, ami tökéletesen megfelel az elvárásainknak, nem pedig “nagyjából”. Az ingatlan megjelenéséhez, kisugárzásához és stílusához is nagymértékben hozzájárulnak az ablakok, de akár el is vehetnek belőle.

Azt a színt, mintázatot kell választani, ami a leginkább harmonizál a környezetével. Szemet gyönyörködtető látvány, tökéletes megjelenés is lehetséges. Nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat vásárlás során.

Nem csak a külső számít!

Ahogy azt már a bevezetőben is említettünk, általában három alapanyag közül választhatunk. A legnagyobb népszerűségnek napjainkban a műanyag nyílászáró örvend. Rendelkezhet a fa természetes megjelenésével, ötvözve a hatékonysággal és kimagasló hang- és hőszigeteléssel.

Az esztétika szempontjából az is fontos lehet, hogy nagyon egyszerű takarítani a műanyag ablakokat. Nem vetemedik, nem korhad, a kisebb sérülések sem fognak meglátszani rajtuk és a szélsőséges időjárásnak is ellenállnak.

Évtizedekre választunk ablakot

Érdemes átgondolni minden részletet a nyílászárókkal kapcsolatban. Alapos tervezésre van szükség és a szakemberek véleményét is nyugodtan kérjük ki. A végeredmény nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen érzés lesz otthon tartózkodni, de a ház külsejét is meghatározza majd. Extrém árnyalatoktól kezdve a népszerű színeken át különleges mintázatok is elérhetőek. Fontos, hogy az esztétikum mellett a funkcionalitásról se feledkezzünk meg. Egy átlagos ablakhoz is többféle kiegészítő érhető el.