Drámai fordulat: Több embert is letartóztatott a rendőrség Matthew Perry halálának ügyében

A rendőrség újabb részleteket közölt Matthew Perry haláláról.

A CNN értesülései szerint a rendőrség

legalább egy embert letartóztatott

Matthew Perry, a Jóbarátok című sorozat egykori sztárjának halálával kapcsolatban.

Kapcsolódó: TRAGÉDIA: 54 évesen meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok sorozat Chandlerje

Minderről egy neve elhallgatását kérő rendészeti tisztviselő tájékoztatta az AP hírügynökséget. A hatóságok sajtótájékoztatót hirdettek az ügy részleteinek ismertetésére, amely során további információkat várnak a nyomozás állásáról.

A rendőrségi vizsgálatokról

A Los Angeles-i rendőrség májusban bejelentette: együttműködve a Kábítószer-ellenes Ügynökséggel (DEA) és a Postai Ellenőrző Szolgálattal (US Postal Inspection Service) vizsgálják, hogyan került Matthew Perry szervezetébe olyan mennyiségű sebészi érzéstelenítő, amelyet csak receptre lehetett volna felírni.

Mint írták, a vádlottakat – köztük két orvos, Perry személyes asszisztense és a hatóságok által „a ketaminkirálynő”-ként emlegetett személy – azzal gyanúsítják, hogy „ketamint osztogattak Perrynek a színész életének utolsó heteiben”.

Martin Estrada amerikai ügyész szerint

a vádlottak kihasználták Perry függőségi problémáit.

„Tudták, hogy rossz, amit csinálnak”

– mondta az ügyész.

Mint ismert, Matthew Perry 2023 októberében halt meg, 54 évesen. A színészt arccal lefelé lebegve találták otthonának medencéjében. A Los Angeles-i orvosszakértői hivatal boncolási jelentése szerint a színész a ketamin akut hatásai és az azt követő fulladás következtében halt meg.

A boncolás eredményei

A decemberben kiadott boncolási eredmények szerint Perry vérében nagy mennyiségű ketamint találtak, amelyet rendszerint általános érzéstelenítéshez használnak műtéteknél. A színészhez közeli személyek elmondták, hogy Perry infúziós terápiában kapott ketamint szorongása és depressziója kezelésére. Ugyanakkor a jelentés szerint

a ketaminnak már ki kellett volna ürülnie a szervezetéből a halála idején.

A dokumentum szerint Matthew Perry halálához hozzájárult a koszorúér-betegsége is, valamint a buprenorfin nevű szer, amelyet napi kétszer szedett. Asszisztense elmondása alapján Perry rendszeresen pszichiáterhez járt. A színész több alkalommal nyíltan beszélt arról, hogy hosszú ideje küzdött gyógyszer- és alkoholfüggőséggel, és többször is járt elvonókúrákon.

A színész halála világszerte megrázta a rajongókat és pályatársait egyaránt. Perry nyíltan vallott küzdelmeiről és próbálkozásairól, hogy legyőzze függőségeit, ezért sokak számára inspirációként szolgált.

A jelenlegi letartóztatás, valamint a nyomozás részletei újabb kérdéseket vetnek fel a színész halálával kapcsolatban. A hatóságok sajtótájékoztatója várhatóan további részletekkel szolgál majd arra vonatkozóan, hogy

ki, és milyen szerepet játszhatott Perry tragikus halálában.

Kapcsolódó:

Dagad a botrány: Megszólalt a Jóbarátok sztárjának exe a színész rejtélyes halála után

TRAGÉDIA: 54 évesen meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok sorozat Chandlerje

Valódi Hírek