Gyurcsány Ferenc: Ha Kiss Lacit, Óbuda polgármesterét őrizetbe vették, annak politikai oka volt

Kiss László őrizetbe vételéről osztotta meg gondolatait Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Kiss László óbudai polgármester őrizetbe vételéről tett közzé posztot a közösségi médiában. Úgy látja, az intézkedés beleillik az orbáni politikába, egyetlen indoka a megfélemlítés lehet.

Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább

„Kiss Laci őrizetbe vétele

Őrizetbe venni egy kerület polgármesterét egy sok-sok hónapja tartó, sok-sok évvel ezelőtti ügyben zajló nyomozás során nyilvánvaló politikai provokáció és aljasság.

Miért?

Mert ugye ebben az esetben szó sincs tettenérésről, ami őrizetbevétel alapindoka. Jogban jártas kollégák persze most megjegyezhetik, hogy igen ám, de akkor is őrizetbe lehet valakit venni, ha valószínűsíthető, hogy a bíróság majd el fogja rendelni a szóban forgó személy előzetes letartóztatást. Ez tényleg így van.

De most tényleg, fel lehet tételezni ebben az esetben, hogy megállna az előzetes letartóztatás akárcsak egyetlen feltétele is?

Hiszen, ha el akart volna szökni, akkor már megtette volna, hiszen tudta, hogy zajlik a nyomozás. Ha bizonyítékot akarna eltüntetni, azt is rég megtehette volna. Ha pedig attól tartana a hatóság, hogy összebeszélnek a gyanúsítottak, akkor arra is volt elég idejük.

Marad a bűnismétlés lehetősége.

Tényleg azt gondolja valaki, hogy egy ilyen helyzetben bárki azzal próbálkozna, hogy mondjuk a hivatal takarítónőjével mosatja fel saját lakásának előszobáját és ezzel közpénzt magáncélra használjon?

Ja, hogy az egy másik, egy fideszes polgármester volt?

Ilyen esetben a kényszerintézkedés valójában arra szolgál, hogy megtörje, megfélemlítse, megalázza a gyanúsítottat.

Orbán rendszerében nincsenek véletlenek, és biztosan nincs szakmai függetlenség.

Ha Kiss Lacit, Óbuda polgármesterét őrizetbe vették, akkor annak politikai oka volt.

Mert ugye, ahogy fent láttuk, szakmai oka nincs.

Mint ahogy nyilvánvalóan nem egy kerületi rendőrkapitány döntött arról se, hogy egy politikával átitatott ügyben börtönbüntetéssel fenyegetett eljárást kezdeményez Donáth Anna, Gurmai Zita és Herényi Károly ellen. Ugyan kérem!

Esetleg szeretne valaki arról beszélgetni, hogy mi a NER valóságos természete, vagy mondjuk a kékFideszről? Egymásra rakódó gazemberségek mocskolnak össze mindent és teszik tönkre egyre jobban ezt az országot.

Benne emberi életeket, családokat, közösségeket.”

(Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Valódi Hírek