Drogfogyasztó fesztiválozók akadtak fenn a rendőrök hálóján a Szigeten

A rendőrség a Sziget Fesztivál kapcsán tájékoztatta a nyilvánosságot.

A Sziget Fesztivál területén kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt 3, kábítószer birtoklása, illetve fogyasztása miatt 7 embert fogtak el a rendőrség emberei – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n.

A rendőrök különböző dr0ggyanús anyagokat foglaltak le: körülbelül 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb szert – olvasható a közleményben.

Garázdaság miatt 7, lopás miatt 4 embert fogtak el. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök 10 ember orvosi ellátásáról intézkedtek, és megtaláltak 2, otthonról elszökött gyermeket – közölték.

A környéken a közúti- és hajóforgalmat is ellenőrizték a hatóság emberei. Közlekedési szabálysértés miatt 6 esetben tettek feljelentést, 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. Hajózási szabálysértés miatt egy feljelentést tettek és 10 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

A személyszállítással kapcsolatos visszaélésék elkerülése érdekében a Közlekedési Hatóság és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival együttműködve 664 taxit ellenőriztek, amelynek során 108 esetben tártak fel szabálytalanságot – áll a közleményben.

Kép forrása: police.hu

Kép forrása: police.hu

Programokkal készült a hatóság

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel. A fesztivál területén a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyenruhás állományának tagjai gyalogosan és elektromos járművekkel láttak el szolgálatot. Magyar kollégáik munkáját idén 2 egyenruhás holland rendőr is segítette.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül, kiegészülve az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet hajójával. Sokan keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat.

Idén a fő téma a kibertérben elkövetett bűncselekmények megelőzése volt, a legnépszerűbb programnak pedig a karaoke bizonyult – ismertette a rendőrség a honlapján.

Kép forrása: police.hu

Kép forrása: police.hu

Valódi Hírek