Mit művel Mészáros Lőrinc kulcsembere? Betette a lábát Hollywoodba, és máris felforrt a levegő

Mészáros Lőrinc embere nagy fogásra készül?

A Warner Bros. Discovery vezetése el akarja kerülni a vállalat felbomlását, amely a hollywoodi csoport zuhanó részvényárfolyamának nyomán egyre közeleg. Az ügyet ismerő emberek szerint David Zaslav vezérigazgató és Gunnar Wiedenfels pénzügyi igazgató a közelmúltban „minden lehetőséget” megvizsgált. A WBD 2022-es megalakulása óta ugyanis csaknem 70 százalékkal zuhant a részvényárfolyam – részletezte a Financial Times nevű amerikai hírportál hétfőn.

Megjegyezték, a vezetőség fontolgatja a lengyel TVN műsorszolgáltató eladását. A Wirtualne Media minap arról írt, hogy a potenciális vásárlók nem az USA-ban, hanem Európában vannak. Közéjük sorolható a cseh PPF Csoport, a görög Antenna Group, az olasz MFE, valamint

a magyar TV2 Média.

A hírportál rámutatott, hogy utóbbi tulajdonosa Vida József magyar bankár és közgazdász, aki szoros kapcsolatban áll Orbán Viktor gyerekkori barátjával, Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha, Vida tehát az ő embere.

Kapcsolódó: Itt van Mészáros Lőrinc újabb nagy dobása: Elképesztő hatalmat kapott Orbán Viktor cimborája

A TV2-nek mellesleg nem ez lenne az első próbálkozása Lengyelországban. A Wirtualne Media május végén arról írt, hogy többek között a TV2 Média Csoport is megpályázta Lengyelország egyik földfelszíni tévés frekvenciáját. PTV néven indítottak volna csatornát, már a nevet és a logót is megálmodták, ám a versenyben – amelynek során két csatornát választottak ki – alulmaradtak.

Valódi Hírek