Telefont lopott a villamoson, menekülés közben gázolta el a vonat

Balesetről tájékoztatott a MÁV. Idő kellett a helyszíneléshez, a közlekedés fokozatosan, délután áll helyre a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon.

A MÁVINFORM tájékoztatása alapján baleseti helyszínelés miatt álltak, majd csak egy vágányon közlekedtek a vonatok a Nyugati pályaudvar és Zugló között.

A Budapestről Ceglédre tartó Z50-es vonat gázolt.

Baleset miatt állt, lassan helyreáll a közlekedés

A Nyugati pályaudvarról 10 órakor indult vonat hétfő délelőtt a Mexikói úti aluljáró közelében ütött el egy embert.

A helyszínelés idejére egy vágányra terelték a közlekedést, azóta feloldották a korlátozást, a vonatok ismét mindkét vágányon közlekedhetnek.

Késéseket és járatkimaradásokat tapasztalhatnak a MÁV tájékoztatása szerint.

A bejegyzésben több forgalmi változásra is felhívták a figyelmet, amit érdemes megnézni, hiszen fokozatosan oldják fel a korlátozásokat.

Épp lopás miatt menekült akit elgázolt a vonat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére azt közölte:

a férfi a rendelkezésre álló adatok szerint egy villamoson elkövetett telefonlopás miatt menekült a sértett és a szemtanúk elől. A férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség mind a lopás, mind a bekövetkezett baleset körülményeinek tisztázása érdekében eljárást indít – közölte a rendőrség.

A közösségi médiában tájékoztattak

A MÁVINFORM bejegyzése a következő:

„Frissítés: A Nyugati pályaudvar és Zugló között már mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, a baleseti helyszínelést befejezték. A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon fokozatosan, délután áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.
—————————–
Előzmény: Baleseti helyszínelés miatt a Nyugati pályaudvar és Zugló között csak korlátozással, egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért várhatóan délutánig a ceglédi vonalon jelentős késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő, illetve kimaradó járatokra is lehet számítani.

ℹ A Nyugati pályaudvarról 10:00-kor Ceglédre indult Z50-es vonat (2814) hétfőn a Mexikói úti aluljáró közelében elütött egy embert. A balesetben érintett vonat utasait át fogják szállítani egy másik vonatra, melynek szervezése folyamatban.

Forgalmi változások:

Több S50-es vonat nem közlekedik, amelyik közlekedik pedig csak Kőbánya-Kispestig, illetve onnan is indul.

A Z50-es vonatok csak Kőbánya-Kispestről indulnak, illetve addig közlekednek, Monor és a főváros között S50-es vonatként közlekednek.

A Napfény, a Nyírség és a Tokaj InterCityk, valamint a Cívis InterRégiók Kőbánya alsón is megállnak.

A Nyugati pályaudvarról 10:25-kor Debrecenbe induló Cívis InterRégió (6092) minden állomáson és megállóhelyen megáll.”

Valódi Hírek