„Magyar Péter arról is posztol, hogy épp szingli-e, csak arról nem, mi történik Iványi Gáborral”

Gréczy Zsolt keddi posztját változtatás nélkül idézzük.

Vannak, akik úgy gondolják, mindenki szaladjon a Tiszára, mert Orbán vagy Magyar a választék. És ha nem akarjuk Orbánt, akkor Magyarra kell szavazni.

Nézzük, mi lenne, ha így lenne?

1. Orbán ezzel megteremti a saját, értékrendjében nagyjából ugyanazt képviselő „ellenzékét.” Nincs ideológiai vita, csak az kérdés, ki a főnök?

2. Magyar pont ugyanazt gondolja és mondja az orosz-ukrán háborúról, Európáról, a magyar jogállamról és demokráciáról, amit Orbán. Úgy nyilatkozik és úgy is szavaz. Nem támogat közös Európát, nem bántja Putyint, mert az most nem hoz, és szerinte Orbán teljesítette az uniós jogállami feltételeket, jöhet a pénz Mészáros Lőrincnek

3. Világnézetük is ugyanaz: ballib értelmiségiek ájulnak be, miközben Wass Albert idézeteket hallgatnak a szónoktól. Magyar pont ugyanúgy gondolkodik a határon túli magyarokról, Orbán ellenzékéről, mint Orbán. Magyar használja, de lenézi őket, visszaélve sokak „végső elkeseredésével.”

4. Mindkettő urizál. Irányában mi a különbség Ráhel, Tóni és mások százezres táskája, pólója, és a diszkólátogatás között, ahol húszezer forint egy pohár pezsgő? Orbán és Magyar kifejezetten kérkedik a jóléttel egy országban, ahol az emberek több, mint harmadának nincs két hónapnyi megtakarítása

5. Az egyik úgy hazudik és kereste degeszre magát ebben a rendszerben, hogy most jött ki a templomból, a másik úgy hazudik és kereste magát degeszre ebben a rendszerben, hogy feszület van a csuklóján

6. Magyar arról is posztol, hogy épp szingli-e vagy sem, de arról nem, hogy mi történik Iványi Gáborral, egy szava sincs a hatalom által megtámadott Donáth Annáról

7. Orbán tudja, hogy Magyar sosem lesz az ellenfele. Pontosabban: kihívója lehet, de legyőzője soha. Egyrészt mert ismerik. Másrészt, mert tudják, hogy fideszes nem fog szavazni egy emberre, akiről simán elhitethető, hogy áruló. Harmadrészt, mert választott, és büszkén viselt életmódja, celebkedése taszítja a falusi fideszesek tömegeit. Negyedrészt azért, mert alapvetően ugyanazt mondja, amit Orbán. Ötödrészt azért, mert az első, Karácsonyt támogató fővárosi szavazásnál azt fogja mondani rá, hogy Gyurcsány embere. Hatodrészt, mert előbb állna össze Orbánnal, mint bárki mással, mert mégis csak a konzervatív Magyarország a fontos. Orbán mindig közelebb fog állni hozzá, mint Gyurcsány, vagy bármelyik ellenzéki politikus. És ha ezen múlik a jövő, Orbánt választaná.

8. Biztos, hogy Magyart nem Orbán találta ki? Amióta előkerült, az ellenzék nagy része romokban, a fővárosi közgyűlésben a Fidesznek esélye sem volt, amíg Magyar elő nem került (most már van), az EP-ben őt támogatja, még dühödtebben támadják Gyurcsány Ferencet… a Fidesznek újra van hangja az Európai Néppártban. Orbán nyert Magyarral, nem vesztett. Ez az igazság.


A DK maradt az egyetlen olyan, nem jobboldali párt, amely ott van az EP-ben, az országgyűlésben, az összes megyei önkormányzatban és a fővárosban, sőt 20 százalékkal növelte az önkormányzati pozíciói számát…

ÉS MIÉRT KELL A DK?

1. Mert ma nincs rajta kívül senki, aki egy nem jobboldali Magyarország hangja legyen. A DK-n kívül az összes parlamenti ellenzéki párt némaságba burkolózik. Orbánról is keveset beszélnek, Magyarról pedig végképp semmit.

2. Mert a DK az egyetlen, amely még az őt támadó mellett is kiáll (lásd: Dobrev Klára posztja Donáth Anna perbe fogásáról). Ez a másik, a szolidáris Magyarország képviselete. (Donáth hallgatott, amikor Magyar Dobrev Klárát gyalázta…)

3. Mert kell egy közösség, amely hisz a közös Európában, amely ki meri mondani az igazat az oroszokról, akik megtámadtak egy független országot

4. Mert kell egy párt, amelyik kimondja: Orbán és Magyar hazudik: nincs rendben a magyar jogállam, és ugyan nagyon kellene az uniós pénz, de az Orbán-rendszer lebontása nélkül ez nem lehetséges. Magyar ezt nem mondja ki. Neki ez a rendszer rendben van. Ha baja van vele, az csupán annyi, hogy nem ő ül a tetején.

5. Mert kell lennie valakinek, aki nem hisz annak, aki 14 évig betöréses lopásból élt, most itt ül a nappaliban, és azt mondja, menj le a közértbe nyugodtan, bízd rám a lakást és a kulcsokat. Mert ha nem, akkor megöllek.

6. Biztos, hogy egy jobboldali országban akarunk élni (Fidesz, Tisza, Mi Hazánk), ahol a baloldal, a liberalizmus az szitokszó, ahol egy pártot, amelyik ezeket képviseli, meg kell szüntetni?

7. Miért a DK-ra haragszik a Tiszának menő liberális és baloldali, mert a DK figyelmeztet: arra szavaztál, akinek amúgy egyetlen mondatával sem értettél egyet. Egészen idáig. Meddig tarthat az önfeladás annak reményében, hogy hátha Orbánt le lehet cserélni valakire, aki pont ugyanúgy gondolkodik, mint Orbán?

8. Mert kell lennie valakiknek, akiknek fontos a jogállam és a demokrácia. Orbánnak és Magyarnak nem az. Előbbi úgy cselekedett, utóbbi ki is mondta.

A DK ideje nem lejárt, hanem most lett még fontosabb a létezése. Meg is fogjuk védeni. És a DK nélkül már június 9-én sem lett volna kormányváltás. És 2026-ban sem lesz.

Minden célunk, létezésünk értelme Orbán elkergetése. De ennek nem lehet ára egy másik Orbán-rendszer. Valakiknek hinnie kell az európai, szolidáris Magyar Köztársaságban. Őket képviseli a Demokratikus Koalíció.

Gréczy Zsolt


.

Valódi Hírek