Mi történt? Rendkívüli ülést hívtak össze Mészáros Lőrinc gigacégénél

Sürgős lépésre szánták el magukat.

Új igazgatósági tagot választanak Mészáros Lőrinc rekordbevételű cégében rendkívüli közgyűlésen szeptember 3-án, döntenek a fizetéséről is.

„A Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt. újabb rekordprofitot ért el. 11,2 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2024 első három hónapját, ami 3,6 százalékkal meghaladta az egy évvel ezelőtti teljesítményét”

írta június közepén a Forbes.

Új igazgatósági tagot választanak

Szeptember első napjaiban tartja rendkívüli közgyűlését az OPUS GLOBAL Nyrt. A cég budapesti székhelyén tartja az eseményt, az Andrássy út 59-ben, 9 órai kezdettel.

A legfőbb napirendi pont az új igazgatósági tag megválasztása. Ez azért vált szükségessé, mert

Görbedi László, a társaság igazgatóságának tagja a 2024.07.31. napjával lemondott

igazgatósági tagsági tisztségéről.

A meghívó szerint ugyanazzal a lendülettel dönt a közgyűlés az új igazgatósági tag fizetéséről is.

A többi napirendi pont is izgalmas lesz

Az összesen 6 napirendi pont többi eleme sem elhanyagolható.

A soron következő egy véleménynyilvánító szavazás lesz a társaság javadalmazási politikájának módosításáról.

Majd döntenek a saját extra fizetésük feltételeiről is – valószínűsíthetően a „döntés az igazgatóság elnöke és tagjai részére prémiumjuttatás feltételeinek kiírásáról” pontban.
Emellett döntenek a cég egyéb tevékenységi köreinek módosításáról is.

Ezt követően módosítják a társaság alapszabályát is és döntenek az igazgatóság saját részvény megszerzésére vonatkozó felhatalmazásának módosításáról – írta a társaság közgyűlési meghívójában.

Jelenleg ők az igazgatóság tagjai

Jelenleg Vida József az OPUS igazgatóságának elnöke. (Ő lett az új országos bank első elnök-vezérigazgatója. Irányításával kezdték meg a Magyar Bankholding keretein belül a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesítésének kidolgozását 2020-ban).

Tagjai pedig Détári-Szabó Ádám (ő 2020 óta a Hunguest vezérigazgatója), Dr. Lélfai Koppány ( 2022. március 31-ig irányította a Budapest Bankot elnök-vezérigazgatóként). Továbbá Makai Szabolcs (2017-től a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott), Németh Zoltán Péter (2020. februárja óta vezérigazgatóként irányítja a Wamsler SE-t) és Torda Balázs (2021. április 1-től vette át a TIGÁZ vezetését vezérigazgatói pozícióban)

olvasható a társaság honlapján.

Bekebelezték már a hazai energetikai piacot

Ahogy megírtuk, 2020 végén OPUS GLOBAL Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat – közölte akkor az OPUS.

A társaság azt írta közleményében, hogy

a TITÁSZ megvásárlásával az OPUS GLOBAL Nyrt. hosszú távú elkötelezettségét fejezi ki a hazai energetikai befektetések területén.

Az akkori vezérigazgató, Dzsubák Attila Zsolt úgy fogalmazott:

„stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon”

Hízott a Mészáros-kisgömböc

Mészáros Lőrinc cége közleményben tudatta a „nagyszerű” hírt, miszerint az Opus Global az idén május 13-án bejelentett részvény-visszavásárlási programja keretében tovább vette törzsrészvényeit a tőzsdei kereskedésben – írta a társaság.

Az összesítés szerint az Opus Global eddig 1 293 157 darab részvényt vásárolt vissza,

ezek értéke összesen 560 096 672 forint.

Mint írták, a cég eddig több mint 1 millió darab részvényt vásárolt vissza tőzsdei kereskedésben, így a rendelkezésre álló keretükből még körülbelül 1,5 milliárd forint maradt a hasonló vásárlásokra.

Kapcsolódó:

Mit tett Mészáros Lőrinc? Most jött a hír a gigantikus cégéről

Valódi Hírek