Igazságtalanság: Míg mi egyre rosszabbul élünk, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc mesés vagyonra tesz szert

Röpködnek a százmilliárdok: Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is bevásárolt.

Három hónap alatt együttesen több mint 250 milliárd forintért vásárolt cégeket Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és Szíjj László.

Május óta egyre több céget vásárolnak fel

A nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor veje, Tiborcz István keményen küzdött egymással a biztosítási piacon.

Végül Tiborcznak sikerült lecsapnia az állami posta két biztosítójára.

A Magyar Posta Biztosító és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. kétharmada immár a Gránit Biztosító Zrt. birtokában van.

Mindent felvásárolnak, amit lehet

Szíjj László Duna Aszfaltja a hetekben újabb építőipari vállalatot vett meg,

az ugyancsak főként utakat építő Hazai Építőgép Társulás Zrt.-t. A Duna Aszfalt tavalyi, 214 milliárd forintos árbevétele mellett az Építőgép 9 milliárdja szinte eltörpül.

Az Építőgép forgalma stabil volt az elmúlt évtizedben, 12-15 milliárd forint között mozgott, ám az elmúlt egy-két évben lejtőre kerültek.

Az építőipar és azon belül a hídépítés fontos szereplője egyébként az a gazdasági társaság is, amelyet a Mészáros-csoport kebelez be ezekben a hetekben. Az Acélhidak Kft. is dolgozott a budapesti atlétikai stadion megvalósításán, ahogy Mészáros Lőrinc V-Híd Zrt.-je, amely most egyedüli irányítást szerez az Acélhidak felett.

A felcsúti milliárdoshoz került az ország egyik legnagyobb hulladékfeldolgozó, hulladékgazdálkodó cégcsoportja, az Envirotis is.

A cég már 2020-ban kikerült az alapító, Fülöp László érdekköréből. Ám úgy tűnik, most már végképp Mészáros tulajdonába kerül, és évente 6-7 milliárd forint adózott eredménnyel gazdagítja Orbán Viktor barátját.

Tiborcz István sem marad el Mészáros Lőrinc mögött

Ha az elmúlt egy-két évtizedben valakinek elveszett adatok megmentésére volt szüksége, biztosan a Kürt jutott eszébe, még akkor is, ha a cég árbevétele mindössze 2-3 milliárd forint évente.

A cég eddig is kapott állami megbízásokat, például a választási rendszer tesztelését.

Azaz meglehetősen bizalmi feladatot, amely további fényes jövőt vetített előre. Kürtiék tulajdonrészére a Prime Peak Magántőkealap tett ajánlatot, amelyet a Primefund Befektetési Alapkezelő igazgat. Az alapkezelő tulajdonosa Kertész József Tamás ügyvéd, aki Mészáros Lőrinc ügyleteiben is el szokott járni.

A cégben ugyanakkor kisebbségi tulajdonos marad Kürtiék társa, a vezérigazgató Kmetty János.

Tiborcz István közben a konzerviparba száll be,

és a konzervgyár egy csinos kecskeméti ingatlannal is kiegészül. Így a miniszterelnöki vő a harmadik legnagyobb konzervgyárat is megszerezte.

Hízik a Gránit-csoport

Tovább hízik Tiborcz Gránit-csoportja, amely a nevét viselő biztosítón túl a lízingpiacon is terjeszkedik. Július 31-én zárult az a tranzakció, aminek keretében a Gránit Bank 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a holland De Lage Landden magyarországi leányvállalataiban, a De Lage Landen Finance és a De Lage Landen Leasing Kft-ben. A De Lage Landenkét szegmensben,

az építőipari gépek és az információtechnológia finanszírozásában piacvezető.

Azok a vállalatok, amelyek május óta a kormányközeli üzletembereknél landoltak,

több mint 250 milliárd forint eszközállománnyal növelték Mészáros, Tiborcz és a többiek vagyonát.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek