Lehullt a lepel: Tiborcz István keményen megzsarolta az Orbán-kormányt

Furcsa hírek terjednek Orbán vejéről.

Titkolják Orbánék a Tiborcz-biznisszel kapcsolatos kormányhatározatokat

Orbán Viktor kormánya törvénytelen módon titkolja azokat a „kétezres” kormányhatározatokat, amelyek a Tiborcz István és Garancsi Istvánhoz köthető Dürer Park luxus irodaház megvásárlásáról szólnak – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Mint írta, ha valaki tudomást szerez ezen kormányhatározatokról, akkor „elvileg” semmilyen akadálya nem lenne annak, hogy nyilvánosságra hozzák ezeket. A politikus arról számolt be, hogy ő is kikérte azokat a határozatokat, amelyek a Tiborcz-üzletről szólnak, azonban „a törvény alapján”

nem adják ki azokat (!).

Hadházy Ákos bejegyzését alább idézzük:

„Egészen nevetséges -és törvénytelen- indoklással titkolja a kormány azokat a »kétezres« kormányhatározatokat, amelyek a Dürer Park luxus irodaház méregdrága megvásárlásáról szólnak.

A Tiborcz és Garancsi által épített beruházás megvásárlásáról három ún. »kétezres« kormányhatározat szól. Ezek NEM TITKOS, hanem ún. »nem nyilvános« határozatok, azaz

nem tartalmaznak titkokat, csak egyszerűen nem teszik közzé ezeket.

Ennek ellenére természetesen, ha valaki mégis tudomást szerez a létükről, akkor elvileg semmi akadálya nem lenne megmutatni azokat.

Én is megtudtam a számát azoknak a határozatoknak, amelyek a 100 – vagy inkább 120 – milliárdos Tiborcz-bizniszről szólnak.

Kértük megküldeni a 2011/2022. korm. határozat, 2158/2022. korm. határozat és a 2212/2022. korm. határozat szövegét. Az elutasítás oka egészen nevetséges: szerintük a DÖNTÉSEK TOVÁBBI DÖNTÉSEK ELŐKÉSZÍTÉSÉRE SZÜLETTEK, ezért az »infotörvény«, (azaz »infovisszatartási«) törvény alapján

nem adják ki azokat.

A határozatok megismeréséért perelni fogok (illetve tudomásom szerint egy korábbi kérésem nyomán a Transparency már pereli az összes ilyen határozatot).

Ezek a döntések ugyanis a mocskos Tiborcz-üzletről szólnak, ahol

a miniszterelnök veje megzsarolta a kormányt, hogy ha nem adnak még 20 milliárdot, akkor leállnak az amúgy is méregdrága luxus irodák építésével.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek