Videóval: A rendőrséget is meglepte, hogy mit találtak egy pécsi férfinál – őrizetbe vették a veszélyes bűnözőt

Pécsi lakóhelye közelében fogta el a rendőrség a 60 éves bűnözőt.

Hat kilogramm kábítószert találtak egy 60 éves pécsi férfinál

Csaknem hat kilogramm,

75 millió forintnyi kábítószert találtak egy 60 éves pécsi férfinál

– közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szombaton a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a KR NNI pécsi osztálya indított büntetőeljárást kábítószer birtoklása miatt, miután olyan információkhoz jutottak, hogy Hollandiából származó kábítószerek Magyarországra juttatását egy magyar állampolgárságú, de Németországban is lakhellyel rendelkező férfi szervezheti.

Pécsi lakhelye közelében fogták el

Végül a magyar nyomozóknak és a német rendőröknek közösen sikerült a férfit azonosítani, illetve mind magyarországi, mind németországi tartózkodási helyeit is feltérképezni, így július 29-én összehangolt akciót szerveztek, és

a 60 éves férfit pécsi lakóhelye közelében elfogták.

A férfihez tartozó ingatlanokban, valamint autójában összesen csaknem hat kilogramm (!) kábítószert találtak a nyomozók – közölték.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a drog nagy része – közel 5 kilogramm3– és 4-CMC, vagyis kristályos, kábítószernek minősülő vegyület, míg kisebb része amfetamin, illetve kokain – ismertették.

A kutatások során a rendőrök találtak még kábítószerek hígításához szükséges vegyszereket, illetve adalékanyagokat, de lefoglaltak informatikai eszközöket, illetve vagyonvisszaszerzés keretében több millió forintot is – írták.

A férfit őrizetbe vették, kezdeményezték a letartóztatását

A férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd

bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a Pécsi Járásbíróság el is rendelt.

Az is kiderült, hogy négy évvel ezelőtt a német bíróság jogerősen 6,5 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer és pszichotróp anyagok kereskedelme miatt, de a büntetés végrehajtását 2027-ig felfüggesztette – tették hozzá.

A férfi elfogásáról készült videó >>EZEN A LINKEN<< érhető el.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek