Az Alkotmánybíróság szerint nem probléma, ha a választás előtt pár százan bejelentkeznek egy lakcímre

Az Alkotmánybíróság elutasította Kisvárdai Tibor panaszát.

Július 31-én elutasította az Alkotmánybíróság a szegi önkormányzati választásokon induló független polgármesterjelölt, Kisvárdai Tibor alkotmányjogi panaszát – derült ki a testület határozatából.

A független szegi polgármesterjelölt a Kúria után fordult az Alkotmánybírósághoz

A településen a június 9-i önkormányzati választás után

megismételt választást kellett kiírni a szavazók megnövekedett száma miatt.

Március és június között ugyanis körülbelül 41 százalékkal, pontosan 102 fővel lettek többen a faluban. A két jelölt az eredmény után egymásra mutogatott. Mindketten azt állították, hogy a másik „szerzett” „új lakókat” a faluba.

Az első és a megismételt választást is a Fidesz–KDNP jelöltje, Trudics Andrea nyerte.

A területi választási bizottság döntését pedig a Kúria is helybenhagyta.

Bejelentkeztek majd kijelentkeztek a faluból

A független polgármesterjelölt, Kisvárdai Tibor panaszában az állt, hogy a megismételt szavazás névjegyzéke alapján bebizonyosodott a befolyásolás szándéka.

A településről ugyanis az önkormányzati választásokat követően megkezdődött a kijelentkezés. Kisvárdai úgy tudja, hogy húsz olyan ember, aki június 9-én még Szegibe volt bejelentve, már átjelentkezett a környező településekre.

A független polgármesterjelölt az Alkotmánybíróság döntését követően a közösségi médiában osztotta meg a véleményét.

Kisvárdai Tibor Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Kedves barátaim , ismerőseim! Sajnos az AB elutasította az alkotmányjogi panaszomat. Ez várható is volt.

Ezúton gratulálok a 2024-i évi önkormányzati választás győztesének a FIDESZES Trudics Andreának, avagy mégsem!!!

Ez a győzelem nem érdemli meg ezt a nemes szót! Csak azoknak jár, kik tiszta, őszinte, egyenes, korrekt versenyben győzedelmeskednek. Trudicsnak ez most sem sikerült. Mint már korábban említettem, a választás előtt pár nappal nagy mértékben megnőtt a szavazók létszáma, amely már akkor eldöntötte a választás kimenetelét.

Lehet hazudozni, félrebeszélni, de a számok nem hazudnak. Szervezetten, gépjárművekkel hordták idegen településekről a választókat. Nem a szavazókkal volt baj, hanem a rendszerrel, ami törvényekkel támogatja azt, hogy egy település jövőjét nem az ott élők határozhatják meg, hanem bárki, akit oda a választások idejére bejelentenek.

Ez szégyene TRUDICS ANDREÁNAK és a FIDESZNEK, amelyen egy egész ország felháborodott. Szégyen azoknak is, akik ebben közreműködtek, ezek az emberek erkölcsileg lenullázták magukat.

Ez nem választás, hanem idegen emberek bevonásával vívott számháború, amellyel egy hatalom bebetonozza magát. Egyenlőre ez még törvényes, hát legyen így! Ha ilyen módon lehet alakítani egy kis település sorsát, akkor ugyanez történik városainkban és az országban is.

Nem magam miatt vagyok elkeseredve, hanem azért, ami ebben az országban megtörténhet.

Szánalmas és szomorú. Szánalmas, mert a jövő építésébe vetett bizalom csorbul, az emberek elvesztik hitüket abban, hogy ők egy demokratikusnak beállított rendszerben szabadon választhatják meg vezetőiket. Az alkotmányos joguk sérült ezzel!

Ugyanakkor szomorú , mert akinek szeme van, látja, hogy Magyarországon egy óvodai csoport is emelkedettebben, »demokratikusabban« nyilváníthat véleményt. Ha pedig így van, akkor jobb is, ha kimaradok egy ilyen, »amerre a pálya lejt« hatalmi versengésből és álljon megdicsőülve ott a település élén a győztes, a mi kis ,»HŐSÜNK«, TRUDICS ANDREA.

Akit Borsod más településeiből érkező emberek megválasztottak. Büszke lehet magára! Ezt a billogot a homlokán élete végéig hordani fogja. Nézzen bárki szemébe a falu első embere, mert azt tudnia kell, hogy a háta mögött mindig össze fognak súgni.

Ami tőle származik hiteltelen és hazug lesz. Ezt a szégyenteljes győzelmet még a holdról is látták. Hálásan köszönöm a falu lakóinak, akik rám szavaztak!!!

Trudicsnak köszönje meg FIDESZ pártja, mert ez országosan rájuk égett! Hajrá Szegi! Előre megyünk nem hátra ??? Akkor kérdezzük meg a nemzetközi bíróságot , mi a véleményük e kicsiny falucskában történt választásról?”

(Tibor Kisvárdai / Facebook)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek