Erre senki sem számított: Hajmeresztő kijelentést tett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

Egészen meredek dolgokat állított az olimpiáról Gyulay Zsolt.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy tudja, ők százszor jobb olimpiát tudnának csinálni

A párizsi magyar nagykövetségen készített interjút a Nemzeti Sport Gyulay Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, aki egyebek mellett beszélt a sokak szerint megbotránkozást keltő nyitóünnepségről is. Úgy véli, az ünnepséget nem szabad összekeverni az olimpiával, szerinte az egy lehetőség arra, hogy egy ország megmutassa magát. A sport az sport – mondta. Szólt arról is, hogy többekkel beszélt, akik meglepetéssel nézték a megnyitót.

Gyulay Zsolt rendkívül magabiztos

„De kérem azt, hogy a sportolókat, a sportágakat, a nemes versengést, a fair play szellemét nézzék, mert egyébként a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ban, egészen elképesztő. A szervezés és az egész, ami mögötte van, kérem, ne bántsanak érte:

százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni. Szervezésben, transzportban, szállásban, megközelítésben és a helyszínekben is. Ebben teljesen magabiztos vagyok”

– jelentette ki Gyulay Zsolt magabiztosan, majd azt is hozzáfűzte, csodálatos, hogy száz év után visszatért ide az olimpia.

„Ennek ellenére rettenetesen vegyes a kép, de teljesen mindegy, a történelemkönyvekbe, aki bekerül, bekerül. Mindegy, milyen volt a kaja az olimpiai faluban, hogy kemény volt az ágy, vagy hogy rossz volt a megnyitóünnepség. Ha tehenek potyognak az égből, a feladatot akkor is teljesíteni kell, és csak a versenyszámra szabad koncentrálni”

– mondta.

Gyulay szavai szerint a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét mindig az aktuális olimpia éremszámáról ítélik meg. Azt mondta, ez persze nem országspecifikus, mindenhol ez van, és nemcsak itthon gondolják azt, hogy a sport stratégiai ágazat, de – magyarázta – leginkább Ázsiában képesek elképesztő erőforrásokat megmozgatni – szerinte.

„Ebben nyilvánvaló, hogy a világnak óriási tartalékai vannak. Közelíteni kell a realitásokhoz, nagyon kell örülni és megbecsülni mindent. Nem véletlenül mondtuk azt, hogy már maga a kvalifikáció is óriási eredmény. Az éremszerzés kiemelkedő”

– mondta.

Valódi Hírek