Jakab Péter irgalmatlanul kiakadt, amiért Orbán a határon túliaknak ígért családtámogatást

Szerinte amíg határon belül nyomorognak a magyarok, addig őket kellene támogatni.

A Nyugati Fény is beszámolt róla, hogy idei tusnádfürdői beszédében Orbán Viktor a családtámogatási rendszer kiterjesztését ígérte a határon túli magyarok számára.

A téma kapcsán Jakab Péter országgyűlési képviselő, A Nép Pártján elnöke hivatalos levélben intézett kérdéseket a miniszterelnökhöz, idézzük Jakabot:

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Ön Tusnádfürdőn olyan bejelentést tett, amely jogosan háborítja fel a Magyarországon élő és itt adót fizető honfitársainkat. Idézem az Ön bejelentését:

„Belátható időn belül az összes olyan támogatást, ami a magyar társadalom stabilitását és rugalmasságát szolgálja, például a családtámogatási rendszert ki kell terjeszteni teljes egészében a magyarok lakta területekre, az országhatárokon kívül is.”

A magyar állam terhei alatt roskadozó honfitársaink tudni szeretnék, pontosan milyen terheket kell még a vállukra venni az ön bejelentése nyomán. Milyen támogatási, családtámogatási formákat akar kiterjeszteni az országhatárokon kívülre? Mikortól akarja ezt megtenni? Milyen költségvetési vonzattal jár mindez? Honnan kívánja az ehhez szükséges összeget előteremteni, különösen annak fényében, hogy nemrég egymilliárd eurós kínai hitelt vett fel, tovább fokozva a magyarok eladósítását.

Tervezi-e, hogy az Ön által oly’ sokra tartott nemzeti konzultáción kéri ki Magyarországon élő honfitársaink véleményét arról, hajlandóak-e a határon túliak családtámogatását is fizetni, vagy inkább a saját családjaik támogatására fordítanák ezt az összeget, különös tekintettel arra, hogy a családi pótlék mértéke 2008 óta nem emelkedett, még inflációkövető mértékben sem?

Nem gondolja, hogy az Európai Unió legszegényebb országában inkább határon belül kéne támogatni a családokat és nem határon kívül?

Várom érdemi válaszát!

A levelet a miniszterelnök hivatalosan is megkapta, 15 napja van válaszolni rá.

Maradok a Nép Pártján!

Jakab Péter országgyűlési képviselő, a Nép Pártján elnöke

***

Kapcsolódó cikkünk:

Orbán Tusványoson bejelentette: Kiterjesztik a határon túliakra a magyar családtámogatási rendszert

.

Valódi Hírek