Döbbenetes: Harry herceg még mindig nem kapta meg az örökségét – ekkor fogja mesés vagyon ütni a markát

Dédnagyanyja kötötte ki, hogy Harry herceg nem juthat hozzá a pénzhez.

Csak negyvenedik születésnapján kaphatja meg Harry herceg azt a jelentős összeget, amit dédnagyanyja, Erzsébet királyné után örököl – írta meg hétfőn a New York Post.

Várnia kell az örökségre Harry hercegnek

II. Erzsébet édesanyja a lap szerint 90 millió dollárnyi (közel 33 milliárd forint) összeget helyezett egy vagyonkezelői alapba családja számára. Ám kikötötte, hogy Harry csak negyvenéves korában férhet hozzá az őt megillető részesedéshez.

A III. Károly királyról portrékötetet író Christopher Andersen szerint a királynénak erre jó oka volt.

A dédnagymama majdnem 102 évet élt, el lehet képzelni, hogy szerinte a 40 év tökéletes kornak tűnt ahhoz, hogy valaki némi plusz pénzhez jusson.

Még elég fiatal ahhoz, hogy értékelje, de elég idős, és remélhetőleg elég bölcs is ahhoz, hogy ne herdálja el

– magyarázta az író.

Hozzátette, hogy a herceg 22 évvel ezelőtt elhunyt dédnagyanyja „természetesen nem számíthatott arra, hogy Harry mennyi bajt okoz a család többi tagjának”. Ha tudta volna, akkor valószínűleg kizárta volna őt az örökségből.

Szép summára számíthat

Így viszont Harry még annál is több pénzre számíthat, mint amennyit bátyja, Vilmos herceg kapott a negyvenedik születésnapján. Ennek az az oka, hogy az anyakirálynő tudta:

Vilmos a trónörökös, Harry előtt így kevesebb lehetőség áll.

Várhatóan 8,5 millió dollárt (több mint 3 milliárd forint) fizetnek majd ki Harrynek. Ám emiatt nem kell újabb családi ellentétekre számítani, hiszen

Erzsébet királyné végakarata évtizedek óta ismert mindenki előtt.

Az örökség egyébként nem fogja megváltoztatni Harry életét, hiszen feleségével, Meghan Markle-lel 60 millió dolláros (közel 22 milliárd forint) közös vagyonuk van. Vilmosnak pedig az előző pénzügyi évben 30 milliót (közel 11 milliárd forint) fialt a cornwalli hercegség birtoka.

Valódi Hírek