Elmerült egy férfi a Balatonban: Rohantak a fürdőzők a megmentésére

A Balaton partjáról sietettek a strandolók egy férfi segítségére, miközben a mentő rohant a helyszínre.

A Balaton vizében lett rosszul a minap az a 65 év körüli férfi, akit két strandoló mentett ki a partra. Azonnal tárcsázták az Országos Mentőszolgálat számát, megkezdték a férfi újraélesztését.

Az Országos Mentőszolgálat bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„❗️ÚJRAÉLESZTÉS A BALATONON❗️

Egy balatoni strandon lett rosszul egy 65 év körüli férfi ma délelőtt. A férfi úszás közben hirtelen elmerült, amit több strandoló is észrevett a partról. Két férfi azonnal a beteg segítségére sietett, kimentették a vízből, mentőt hívtak, majd mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett.

A két férfi megkezdte az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak.🚑❤️🇭🇺#mentők #veddészreamentőt (képünk illusztráció)”

Az utóbbi hetekben több hasonló eset is történt a Balaton környékén, némelyik sajnos tragédiával végződött. A somogyi hatóság a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen óvintézkedéseknek tanácsos eleget tenni, ha valaki csobbanni, strandolni szeretne.

  • „🫸 Ha nem tudsz úszni, kerüld el a mély vizet, helyette hűsölni válaszd a sekély, parti sávot❗️
  • 🫸 A SUP, a vízibicikli, és a többi fürdőeszköz nem azért van, hogy pótolja az úszni tudásod❗️
  • 🫸 Hiába vagy biztos a dolgodban, a bajban egy mentőmellény az életed mentheti meg❗️ Ha nincs sajátod, kérj a bérlés mellé.
  • 🫸 Az erős szélben elsodródó eszközeid nem érnek meg annyit, hogy az életed kockáztasd értük. A biztonságodhoz ragaszkodj, ne a játékaidhoz❗️
  • 🫸 Ha csónakkal, vízibiciklivel, vagy bármi mással elsodródsz, maradj az eszköznél. Sokkal nagyobb, mint ami belőled kilátszik a vízből, így könnyebb is lesz megtalálni a bajban❗️
  • 🫸 Az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megterheli, így váratlanul is találhatod magad olyan helyzetben, ahonnan egyedül már nincs visszaút! Ne becsüld alá a veszélyeket. Ha fürdőzni indulsz kerüld a hőcsúcsokat, kerüld az alkoholt, és felhevült testtel semmiképp se ugorj a vízbe❗️
  • 🫸 A bajhoz elég egy rossz pillanat, és körülötted bárki segítségre szorulhat. Ha ilyet látsz, ne habozz, hanem hívd a 1️⃣8️⃣1️⃣7️⃣-et❗️”

(Országos Mentőszolgálat/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek