Ez fájni fog: Úgy odacsap a magyar soros elnökségnek az EU, hogy Orbán nem kel fel egyhamar

Orbán Viktor beszédét is letilthatják az Európai Parlamentben.

Az Európai Parlament bizottságai nem fogják felkérni a magyar minisztereket, hogy ismertessék szakpolitikai prioritásaikat a magyar soros elnökségi időszakban: Orbán beszéde is elmaradhat – tudta meg a Politico.

Orbán Viktor beszéde elmaradhat az Európai Parlamentben

Úgy értesült két bizottsági elnöktől a portál, hogy az Európai Parlament bizottságai nem kérik fel a magyar minisztereket arra, hogy szeptember első felében ismertessék szakpolitikai prioritásaikat a magyar soros elnökséggel kapcsolatban. Ez az intézkedés legalább a strasbourgi plenáris ülésig tart, amikor

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondana a parlamentben.

Más források szerint az EP komolyan fontolgatja a magyar elnökség valamiféle bojkottját.

Az uniós biztosok nem jönnek Magyarországra a soros EU-elnökség alatt, elkerülik Orbán Viktort

Beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktornak a moszkvai útja miatt hivatalosan is beintett az EU: az uniós biztosok nem jönnek Magyarországra a soros elnökség alatt.

Mint ismert, Orbán rég nem látott diplomáciai botrányokat okozott, amikor a háborús bűnös Vlagyimr Putyinhoz sietett tárgyalni, de Hszi Csin-ping kínai elnökökkel való egyeztetése is kiütötte a biztosítékot EU-s körökben.

A soros EU-elnökség kellemetlenebb lesz Orbánnak, mint egy foghúzás

Az Európai Bizottság szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy a testület csak alacsonyabb szinten képviselteti magát a magyar elnökség által szervezett informális tanácskozásokon. Eric Mamer azt írta, hogy

a bizottság az uniós biztosok helyett csak más tisztségviselőket küld a találkozókra.

Azaz: ezeken a tanácskozásokon az Európai Bizottság részéről csak az adott szakterületért felelős magas rangú köztisztviselők vesznek részt. A témát politikai szinten felügyelő biztosok azonban nem.

Nem tűrik tovább az Orbán-kormány játékait az EU vezetői

Megírtuk, hogy az EU külügyminiszterei bejelentették:

Orbán budapesti rendezvénye helyett inkább saját csúcstalálkozót szerveznek

Brüsszelbe augusztusban. A döntés egyértelműen a magyar kormányfő botrányos moszkvai útjára adott válaszként értelmezhető.

Valódi Hírek