Szívszaggató sorokkal búcsúzott Karsai Dániel az ALS-ben meghalt óvónőtől

Karsai Dániel is ugyanazzal a betegséggel küzd, aminek következtében Dunavölgyi Erzsébet meghalt szerdán.

Július 24-én, 54 éves korában elhunyt Dunavölgyi Erzsébet, aki Karsai Dánielhez hasonlóan izomsorvadásos betegségben, az úgynevezett ALS-ben szenvedett.

Az óvodapedagógus a gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász mellett az eutanáziáért, azaz a kegyes, méltóságteljes halál lehetőségéért küzdött, hogy külső támogatással vethessen véget életének.

Dunavölgyi Erzsébet azon személyek egyike, akik csatlakoztak Karsai Dániel eutanáziáért folytatott peréhez, amelyet az alkotmányjogász az Emberi Jogok Európai Bíróságánál kezdeményezett.

Az ALS-sel küzdő alkotmányjogász a közösségi oldalán búcsúzott Dunavölgyi Erzsébettől.

Karsai Dániel Dunavölgyi Erzsébetről írt megemlékezését változtatás nélkül idézzük:

„POSZT MORTEM LXXXI. – Erzsébet elment

Hétfő hajnalban eltávozott az élők sorából Dunavölgyi Erzsébet. Erzsébet sors— és harcostársam volt az ALS elleni és az életvégi döntésekhez való jog bevezetéséért folytatott küzdelemben.

Erzsébet elvesztése miatt nagyon szomorú vagyok – egy értèkes ember nincs többé közöttünk. Erzsèbet ovónő volt – kell ennél többet mondani? Erzsébet elmúlásának örülök – hála isten, ő màr nem szenved tovább. Erzsébèt halàla miatt dühös vagyok – a magyar àllam szinte teljesen magára hagyta a szenvedésével.

Erzsèbet, az emlékedet megőrizzük és folytatjuk a küzdelmet.

Erzsèbet, legyen néked könnyű a föld.

Mindenkinek szèp napot kívánok.”

(Dr. Karsai Dániel/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek