Perintfalvi Rita: Így teszik láthatatlanná a női teljesítményt Orbánisztánban

Megalázták a nőket és a női teljesítményt a Nemzeti Sport címlapján, kiakadt Perintfalvi Rita.

A Nemzeti Sport címlapja közfelháborodást keltett: vissza kellett vonni az újságárusoktól, az online verzióban pedig egyszerűen lecserélték. Perintfalvi Rita teológus az eset kapcsán megírta, hogy Orbán Viktorék hogyan alázzák meg a nőket Magyarországon. Megemlítette, hogyan értékelik le a női teljesítményt, hogyan száműzik a konyhába és a pelenka mellé a magyar nőket.

Akik ennek ellenére kiváló teljesítményt nyújtanak a sportban vagy a tudományban, azokról egyszerűen nem vesznek tudomást.

Perintfalvi Rita Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„NEMZETI SPORT AVAGY HOGYAN TEGYÜK LÁTHATATLANNÁ A NŐI TELJESÍTMÉNYT ORBÁNISZTÁNBAN

Elképesztő és rendkívül káros, amit a Nemzeti Sport megengedett magának!

Képes volt nyomdába adni egy olyan olimpiai számot, amin se egyetlen magyar női sportolónk fotója, se neve nem szerepelt. Csak férfiak. Száz százalékban csak férfiak!

Miután többen szóvá tették ezt, bocsánatot kértek és a digitális verzión javították a címlapot, a nyomtatott példányokat pedig visszahívták az újságos standoktól. Csakhogy itt sokkal többről van szó, mint egy véletlenül elrontott címlapról!

Itt arról van szó, hogy Orbánisztánban 2024-re odáig jutottunk, hogy

a nőket és azok kemény teljesítményét szándékosan láthatatlanná kell tenni.

Így kell kedvében járni a főninek, akinek kormányában ismét egyetlen nő sincsen. Sőt az ispánjai között is csak egyetlen egy!

Számomra teljességgel felfoghatatlan, hogy nők miért támogatnak és tartanak hatalomban egy olyan extrém macsó politikai erőt, amely nem csupán a politika világából akarja kiűzni a nőket, hanem mindenhonnan, ahol csak éri.

Ennek egyik fontos eszköze az, hogy láthatatlanná teszik a női teljesítményt. Azt a látszatot keltve, hogy a nőknek semmi közük nincsen sem a politikához, sem a sporthoz, sem a tudományhoz, sem semmihez a gyerekszülésen, meg a konyhán kívül.

Emlékeztek rá, hogy hogyan nevezte Orbán Viktor a Nobel-díjat kapott Karikó Katalin tudós professzort? »Kisújszállási asszonyságnak«! Agyrém!

Ez a címlap nem a betegség, hanem csupán tünet! A betegség az, hogy egy olyan hellyé rothasztották Magyarországot az elmúlt 14 évben, ahol egy lap szerkesztősége normálisnak gondolja azt, hogy az olimpiai csapat tagjai közül, amelyben egyébként számos nő van, ráadásul nagyon komoly esélyekkel, bőven elég, ha a férfiakról beszélnek.

A nőkről meg inkább említést sem tesznek

Hiszen nem a saját »női princípiumuk megvalósításán« fáradoznak éppen. Meg nem is unokákat készülnek szülni Kövér Lászlónak, hanem a magyar nemzetet képviselik a sportok legfenségesebb versenyén! Ezt a bűnt!!!

Ezzel az egésszel megszégyenítették nem csupán azokat a nőket, akik az aktuális olimpiai csapat tagjai, hanem azokat a csodálatos nőket is, akik dicsőséget szereztek Magyarországnak. Most csak azok neveit sorolom itt fel, akik aranyérmes olimpikonjaink:

Ágoston Judit, Bodó Andrea, Csák Ibolya, Csipes Tamara, Czigány Kinga, Dömölky Lídia, Dónusz Éva, Egerszegi Krisztina, Elek Ilona, Fazekas-Zur Krisztina, Gyarmati Olga, Gyenge Valéria, Hosszú Katinka, Igaly Diána, Janics Natasa, Juhász Katalin, Keleti Ágnes, Kertész Alíz, Korondi Margit,

Kovács Ágnes, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Kőbán Rita, Köteles Erzsébet, Littomeritzky Mária, Marosi Paula, Mészáros Erika, Nagy Tímea, Németh Angéla, Novák Éva, Novák Ilona, Ónodi Henrietta, Rejtő Ildikó, Risztov Éva, Szabó Gabriella, Szász Emese, Székely Éva, Szőke Katalin, Tass Olga, Temes Judit, Vörös Zsuzsanna.

Amikor megláttam ezt a címlapot, összeszorult a szívem. Arra gondoltam, hogy milyen sors vár ebben az országban a leányainkra és az unokáinkra! Én nőként tiltakozom nem csupán ez ellen címlap ellen.

Hanem az ellen is, hogy a kormányzati hatalmat bitorlók nőket kirekesztő, megvető, a nők teljesítményét semmibe vevő politikája továbbra is olyan kulturális rombolást és társadalmi agymosást vigyen végbe, hogy ezt bárki is normálisnak gondolja!!! Hiszen nem az!

Elég volt!!! Nők, ne tartsátok őket tovább a hatalomban, nem elégedhettek meg azzal, hogy ilyen sorsot szánjanak nekünk!”

(Perintfalvi Rita / Facebook)

Valódi Hírek