Molnár Csaba: Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek tartja magát, vagy nem tiszteli a nőket védő szabályokat

Magyar Péter megint félrevezetné a közvéleményt – mutatott rá Molnár Csaba.

Szabályt sértett Magyar Péter azzal, hogy alelnöknek jelöltette magát egy olyan pozícióra, amelyet nőnek kell betöltenie azért, hogy a nemek egyensúlya a vezetésben meglegyen. Majd a közösségi médiában félremagyarázva a történteket, arról akarta meggyőzni a követőit, hogy a szociáldemokraták gáncsolták el – írta meg Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Lehet, hogy Magyar Péter nőnek tartja magát, ahogy az is előfordulhat, hogy úgy érzi: a szabályok rá nem érvényesek. A DK ezzel ellentétben betartja az Európai Parlament szabályait – jegyezte meg Molnár.

Molnár Csaba bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek tartja magát, vagy nem tiszteli a nőket védő szabályokat

Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága megválasztotta az alelnökeit. Magyar Péter az utolsó, negyedik alelnöki tisztségért indult.

A szavazás után fb-posztban panaszkodott, hogy a DK-t is magában foglaló szociáldemokrata frakció tagjai nem szavazták meg őt. És szokása szerint gonosz »DK-Fidesz nagykoalíciót« sejtet a háttérben.

Na tegyük ezt tisztába, mert a jóember szokása szerint most is félre akarja vezetni a közvéleményt.

Az EP-szabályai szerint egy szakbizottság alelnökeinél (is) érvényesülni kell a nemi egyensúlyoknak. A konkrét fenti esetben ez azt jelentette, hogy mivel elnöknek egy férfit, első alelnöknek egy nőt, második és harmadik alelnöknek pedig egy-egy férfit választottak, így a szabályok szerint a negyedik alelnöknek nőnek kellett volna lennie.

Magyar Péter ennek ellenére is fenntartotta a jelölését, pedig mindenki tudta, hogy erre a tisztségre férfi már nem jelölhető. Azt a trükköt találták ki erre, hogy felmentést kérnek a szabály alól.

Ezt a szociáldemokrata frakció elutasította, hiszen a mi frakciónk betartja a szabályokat és nem akarta engedni, hogy egy, a szabály szerint nőnek fenntartott posztot férfi kaphasson meg.

Ezért nem támogatták a szociáldemokrata képviselők Magyar Pétert.

Mert a jelölése szabályt sértett.

Vagyis szó sincs arról, hogy itt valamilyen szörnyű összeesküvés gátolná ennek a szegény embernek az érvényesülését, ráadásul egy jelentéktelen tisztségről van szó, ami nem szokta elérni az EP-képviselők ingerküszöbét.

Egyszerűen a mi frakciónk be akarta tartani szabályokat.

Szóval a helyzet egyszerű, logikailag három megoldás lehetséges.

Az egyik, hogy Magyar Péter hazudott, arról, ami történt – ez nem lenne újdonság, hazudik ez a jóember állandóan.

A másik lehetséges megoldás, hogy saját magát nőnek tartja és ezért akart elfoglalni egy nőknek fenntartott tisztséget – na, ez újdonság lenne, de ez meg engem nem érdekel egyáltalán.

A harmadik, hogy annyira nem tiszteli a nőket védő szabályokat, hogy azokat semmibe véve akar érvényesülni a politikában – a híreket hallva, ez sem lenne újdonság.

Döntse el ő, hogy melyik igaz a három közül.”

(Molnár Csaba/Facebook)

Valódi Hírek