Óvodás hős: Ötéves kislány mentette meg egy idős nő életét

Ötéves kislány mentette meg egy idős nő életét.

Egy idős nő segítségére sietett az ötéves Léna, miután a felnőttek elsétáltak a beteg mellett. A nő egy buszmegállóban lett rosszul – számolt be az esetről hétfőn az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Nem hagyta ott a beteg, idős nőt

Az eszméletlen beteg mellett többen elmentek, anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna neki, mire egy autóban utazó kislány észrevette őt. Az ötéves Léna azonnal szólt apukájának, hogy álljon félre és nézzék meg a nénit.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„A FELNŐTTEK ELMENTEK MELLETTE, AZ 5 ÉVES LÉNA SIETETT A BETEG SEGÍTSÉGÉRE!

A napokban egy Csongrád-Csanád vármegyei buszmegállóban lett rosszul egy idős nő. Az eszméletlen beteg mellett többen elmentek, anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna neki, mire egy autóban utazó kislány észrevette őt.

Az 5 éves Léna azonnal szólt apukájának, hogy álljon félre és nézzék meg a nénit. Az édesapa azonnal teljesítette kislánya kérését és miután nem tudták felébreszteni a beteget, a férfi a mentők segítségét kérte.

Mentésirányító bajtársunk azonnal több mentőegységet riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és megkezdték a nő emelt szintű ellátását. A beteget végül Léna segítőkészségének köszönhetően stabil állapotban szállíthattak kórházba.

A kislányt később vendégül látták a Szegedi Mentőállomáson, ahol sokat beszélgetett az életmentőkkel. Bár Léna még csak most készül iskolába, a mentőhívás és az elsősegélynyújtás területén igen tájékozott. Ezt be is mutatta a bajtársaknak amiről sok felnőtt is példát vehetne.

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

(Országos Mentőszolgálat / Facebook)

Valódi Hírek