A DK szóvivője besokallt a tiszás hazugságoktól: Összegyűjtötte, mit „ért el” Magyar Péter

Magyar Péter pont, hogy nem a kormánypártokat, hanem a magyar ellenzéket gyengítette a június 9-i választásokon.

Barkóczi Balázs posztját változtatás nélkül idézzük:

Vissza-visszatérő vád a demokratikus ellenzék képviselői, és különösen a Demokratikus Koalíció politikusaival szemben, hogy „az elmúlt 14 évben nem csináltak semmit”. Bezzeg ezzel ellentétben – mondják a kritikusok – Magyar Péter és a Tisza mi mindent elért pár hónap alatt!

Valóban így lenne? Nos nézzük a tényeket:

• Magyar Péter egyetlen képviselői helyet sem vett el az Európai Parlamentben a Fidesztől, ellenben sikerült azt elérnie, hogy mind a Momentum, mind az MSZP, mind a Jobbik képviselet nélkül maradt az EP-ben. Vagyis Magyar Péter pont hogy nem a kormánypártokat, hanem

a magyar ellenzéket gyengítette a június 9-i választásokon!

• Magyar Péter első európai parlamenti szavazásán megvédte Orbán Viktort (akit egy interjúban nem sokkal előtte a legalkalmasabb embernek nevezett az Európai Bizottság élére), és pár nappal azután, hogy a kijevi útjáról szóló posztokkal szórta tele a Facebookot,

nem szavazta meg azt a segítséget Ukrajnának, amivel az ország megvédhetné magát az orosz agresszió ellen.

• Magyar Péter két jelöltet is elindított a június 9-i önkormányzati választáson DK-s polgármesterek ellen Budapesten.

Mind a Szaniszló Sándor ellen induló 18. kerületi, mind a László Imre ellen induló 11. kerületi tiszás jelölt csúnyán leszerepelt a voksoláson, a két DK-s polgármester pedig fölényesen győzött a Tisza trollkodása ellenére is. (Az már csak hab a tortán, hogy soha egyik tiszás jelöltet sem látták nem hogy kampányolni, de még egy kávét inni sem a fenti kerületekben.)

• Magyar Péter két jelöltet is elindított az ellenzék által nyerhetőnek mért fideszes kerületekben június 9-én. Itt viszont bejött a számítása: mind a 17., mind a 10. kerületben a fideszes polgármester győzött az ellenzék megosztottsága miatt.

• Magyar Péter a főpolgármester-választás előtt jelezte, hogy érvénytelen szavazatot fog leadni, és erre biztatta a híveit is.

Ettől függetlenül 2019 után 2024-ben is Karácsony Gergely lett Budapest főpolgármestere,

annak ellenére, hogy a Fidesz még saját jelöltjét is hajlandó volt visszaléptetni Vitézy Dávid javára.

• Ahogyan azt már a Telex és az Index is megírta: Magyar Péter olyan médiahackekkel próbálja folyamatosan uralni a közvéleményt, amikről aztán rendre kiderül, hogy közük sincsen a valósághoz.

Lássuk:

  • Azokat a sajtótermékeket, amik nem az ő szája íze szerint írnak a Tiszáról, rendre bojkottal és feljelentéssel fenyegeti, „goebbelsi és rogáni propagandának” nevezve őket.
  • Bár a Magyar Országgyűlés demokratikus pártjait „megélhetési ellenzékiek”-nek tartja, akik a fideszes hatalomgépezet „díszletei”, mégis ő ragaszkodott hozzá, hogy az első nyilvános EP-listavezetői vitára a totális kormányzati kontroll alatt álló Magyar Televízióban kerüljön sor. Ekkor még azt ígérte, hogy ha ez a kérése teljesül, a többi listavezetői vitán is részt fog venni – végül ebből az ígéretéből sem lett semmi.
  • Bár sokáig azt mondta, hogy listavezetőként esze ágában sincs felvenni az EP-mandátumát, végül a követőit „megszavaztatva” mégiscsak kiutazott az Európai Parlamentbe.
  • Bár azt hangoztatta, hogy olyan hangfelvételei vannak, amiktől Rogán Antal helikopteren fog elmenekülni az országból”, ezekből azóta sem hozott nyilvánosságra egyet sem.
  • Bár azt ígérte, hogy részletesen el fog számolni fideszes múltjával, többek között a Diákhitel Központ élén saját bevallása szerint aláírt túlárazott szerződésekkel, ezt a mai napig nem tette meg.
  • Bár azt ígérte, hogy feljelenti Orbán Viktort és Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, ez azóta sem történt meg.

Mit tett ezzel szemben a Demokratikus Koalíció?

És akkor lássuk, hogy mit tett ezzel szemben csak az elmúlt pár hónapban a Demokratikus Koalíció, amely Magyar Péter szerint mindössze egy „megélhetési ellenzéki párt”:

• 2019-ben és 2024-ben is megvédtük a szabad Budapestet, Karácsony Gergely kétszer is DK-s támogatással lett Budapest főpolgármestere.

• Több mint 10 budapesti kerületben és számtalan megyei jogú városban nyert DK-s, vagy a DK által támogatott polgármester.

• Visszavettük a Fidesztől többek között Pápát, Szolnokot, Nagykanizsát, és számtalan vidéki települést.

• 2019-hez képest növelni tudtuk helyi képviselőink számát, és ott vagyunk minden megyei közgyűlésben.

• Mára

a Demokratikus Koalíció maradt az egyetlen magyar baloldali párt az Európai Parlamentben.

• Az elmúlt másfél évben több mint ezer szakértő bevonásával részletes és mindent átfogó programot dolgoztunk ki az Orbán utáni Magyarország talpra állítására. Az árnyékkormány szakpolitikai kabinetjeiben szakértők, civilek, szakszervezeti emberek működtek együtt, hogy hazánknak egy új, baloldali szakmai alternatívát adjanak.

• Perre mentünk és győztünk többek között Hegedűs Zsuzsa költéseivel, az augusztus 20-i közpénzszórással és a Bayer Zsolt felesége nevével fémjelzett vérplazma-biznisszel is kapcsolatban.

Ezeket az ügyeket a DK képviselőinek munkája alapján ismerhette meg a széles közvélemény.

Dobrev Klára javaslatára, valamint szívós és kitartó munkája után az Európai Parlament 2022. szeptemberében megszavazta az európai minimálbér bevezetését.

• Felkutattuk és nyilvánosságra hoztuk azokat a dokumentumokat, amikből kiderült, hogy Orbán köztársasági elnöke, Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző, aki magyar termőföldeket árusított ki külföldieknek.

• Parlamenti frakciónk csak ebben a ciklusban eddig 24 törvényjavaslatot, 45 határozati javaslatot és 2359 írásbeli kérdést nyújtott be. 95 azonnali kérdést, 86 szóbeli kérdést és 66 interpellációt intéztünk a kormánypártokhoz. Végig kitartottunk többek közt a státusztörvény, az építési törvény és ez egészségügyi törvény majd’ egynaposra nyúló vitájában.

• Parlamenti képviselőink és helyi önkormányzati képviselőink rendszeresen szerveznek karitatív akciókat: melegétel-osztást, ruhagyűjtést, tartós élelmiszer-gyűjtést, tanszergyűjtést. Helyi fórumokat, lakógyűléseket, köztéri fogadóórákat, ásványvíz-osztást szervezünk, jelen vagyunk a helyi közösségek mindennapi életében, lakótársaink hétköznapjaiban.

Mindezt pedig folytatni is fogjuk.

Még akkor is, ha ezek nem érnek minden nap címlapot a különböző hírportálokon… De folytatjuk, mert

látványpolitizálás helyett ebben hiszünk, ezért kelünk fel nap mint nap, ezért harcolunk.

Maradunk büszke szociáldemokraták és európai magyarok!

(Barkóczi Balázs/Facebook)

Valódi Hírek