FRISS: Pert vesztett Bayerné, bebukott a vérplazmabiznisz

Pontot raktak az ügy végére.

Jogerősen is felmentette a bíróság a Válasz Online újságíróját a rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas eljárásban.

A per a

Bayerné titokban adta el a multiknak a vérplazmát

című cikk miatt indult. A Válasz Online azt írja, a bíróság elismerte, a cikk állításai „alkalmasak lehetnek a sértett becsületének csorbítására”, de

nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valósnak bizonyul.

A portál kiemeli, hogy munkatársa ellen az eljárás nem ügyészi indítványra indult. Bayerné dr. Matusovits Andrea magánvádas pert indított, de az első- és másodfokú bíróság is megállapította, hogy az újságíró valamennyi megállapítása tényekkel alátámasztott volt.

Az ítélet szerint Bayerné dr. Matusovits Andrea közszereplő, a cikk

a közérdeket szolgálta.

Bayerné azt is kifogásolta, hogy az írásban Bayernének titulálták, ám a bíróság megállapította, jogszerűen, mert ez a neve.

A Válasz Online szerint a tényfeltáró cikk nem maradt hatástalan: az Országos Vérellátó Szolgálat az írás megjelenése után tendert írt ki a vérplazma értékesítésére, amely révén az eredetinél magasabb áron adják el a nemzeti vérkincs részét képező életmentő alapanyagot.

(via, valaszonline.hu / 24.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2021/05/23/a-dk-feljelentette-bayer-zsolt-feleseget-mert-aron-alul-csencselt-a-magyar-verplazmaval

Valódi Hírek