Azonnali költségvetési átcsoportosítást követel a DK a hőség okozta egészségügyi vészhelyzet miatt (+videó)

Elkeserítő hírek érkeztek a magyar kórházak kapcsán, a DK azonnali cselekvésre szólítja fel a kormányt.

Olyan talán még nem fordult elő, hogy ennyire felkészületlenül érte volna a kórházakat a hőség. Szinte mindennapos hír, hogy leállnak a műtétek, a hőségben főnek a betegek a kórtermekben a nem működő klíma és az elavult technikai berendezés miatt – mutatott rá pénteki sajtótájékoztatóján Komáromi Zoltán.

Kapcsolódó: Tragédia az egészségügyben: Irdatlan a hőség a Debreceni Gyermekklinikán is, a szülők viszik a ventilátort a kórtermekbe

Mindez nem fordult volna elő, ha Orbán Viktorék nem vették volna el a kórházakat az önkormányzatok kezéből – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció egészségügyért felelő politikusa.

Hozzátette, az sem segít, hogy egyedüli kormányzati válaszként egyik kórházból irányítgatják át a betegeket a másikba, ahol ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek.

„Azonnali költségvetési átcsoportosítást követelünk, hogy a kórházak biztosítani tudják a legalapvetőbb feltételeket a betegek gyógyításához”

– tájékoztatott a DK országgyűlési képviselője.

„Szociáldemokrataként nem fogjuk tétlenül nézni, hogy a klimatizált, biztonságos ellátás már csak a fizetős magánkórházakban érhető el, míg a többség szenved az állami egészségügy romjai alatt.

Mi sem érünk kevesebbet Európa többi országánál, nekünk is jogunk van európai körülmények között gyógyulni!”

– mondta Komáromi Zoltán a sajtótájékoztatón.

Elkeserítő hírek érkeztek a magyar kórházak kapcsán, a DK azonnali cselekvést sürget

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Kapcsolódó:

Ez már a vég: A gyermekkórház a Facebookon gyűjt adományokat klímára, mert nem tudnak műteni a hőségben

Valódi Hírek