Kiderítettük a monitorállványok titkait

A napi 8 óra munka az irodai dolgozók számára is rémálom sok esetben. Egy rosszul beállított szék megkeserítheti a mindennapjainkat, mert a gerincünknek árthat. A nem megfelelő magasságú asztal a vállunkat és a könyökünket teheti tönkre.

A nyakunk állapotán a helytelen fejtartás ronthat, amiért pedig a monitor a felelős. Nemcsak a szemünkre lehet káros hatással a képernyő, hanem a nyaki gerinc szakaszára is terhelő lehet, ha nem jó magasságban van.

Erre a problémára pedig a legegyszerűbb megoldást a monitorállvány jelenti, aminek bizonyos modelljei állítható magassággal is rendelkeznek. Az mindenesetre már bizonyított tény, hogy akkor a legegészségesebb a napi munka, ha szemmagasságban tekintünk a képernyőre.

Kinek könnyítheti meg az életét?

A számítógép előtt töltött órák egyre nagyobb értéket mutatnak, ezért érdemes a Store11 monitortartó állványai között megkeresni a számunkra megfelelőt. Ha irodában dolgozunk, ahol napi 8 óra ülőmunka vár ránk, mindenképpen szükséges a tökéletes magasság.

A home office-ban dolgozók számára is előnyös, mert a munka ugyanazokat a károkat okozhatja. Természetesen attól függetlenül, hogy nem az irodában vagyunk, hanem otthon. Ugyanaz a helyzet, csak máshol. Arról nem is beszélve, hogy munka után még játszunk is egy kicsit a neten.

Diákok számára is tökéletes megoldás lehet már megelőzésképpen is, mert a tanulással töltött órák sok esetben meg is haladják a nyolc órát. Ezért kiemelt szerepe van a tartóállványoknak minden korosztály számára, mert az egészségünk a legfontosabb.

Tippek a választáshoz

Ideális esetben az a legjobb választás, aminek a magassága és a dőlésszöge is állítható. Így minden szempontból az optimális helyzetbe állíthatjuk a képernyőnket, ami a testtartásunk egészséges pozícióban tartását segíti.

Nagyon fontos a keresésnél, hogy olyan modelleket nézzünk, amik a monitor méretével kompatibilisek. A teherbírása is lényeges, mert nem minden termék egyforma súlyú, ahogy a tartóállványok sem bírnak el akármekkora terhelést.

Érdekes megközelítés, de a falra szerelhető típus is lehet jó választás abban az esetben, ha kicsi a hely az asztalon. Ilyenkor a felfüggesztett képernyő tökéletes lehetőség, ami esetén úgyszintén van lehetőségünk az optimális beállításra.

Irodában vagy otthon?

Irodában nagyrészt nem mi döntünk a monitorok elhelyezésének témakörében, azonban azt megtehetjük, hogy indítványozzuk a beszerzést. Általában már a legtöbb munkahelyen fontos szempontot jelent az ergonomikus munkakörnyezet megteremtése, ami a vezetőség felé is újabb feladatokat jelent.

Otthoni környezetben sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, mert csak egyetlen döntés, és a Google mutatja is az utat. Azt viszont érdemes eldönteni, hogy a vásárlás során mit vegyünk figyelembe elsőként, amihez tudjuk igazítani a szűrőket is.

Minden monitor előtt töltött óra eltelhet kínszenvedéssel is, de úgy is ülhetünk előtte, hogy a nyakunk nem sajdul bele. A Store11 csapata pedig széles választékkal várja a számítógéphez kötött vásárlókat.