Dobrev Klára Orbán friss interjújáról: Szánalmas magyarázkodás ez Európa legmagányosabb miniszterelnökétől

Orbán friss nyilatkozata tökéletesen bemutatja a magyar miniszterelnök európai vereségét és jelentéktelenségét – mutatott rá Dobrev Klára.

„Von der leyen nem a politikai ellenfelünk, a mi alkalmazottunk, az Öné is, lehet nem tud róla, de rajtam keresztül az Öné is. A feladata az, hogy a miniszterelnökök által felvázolt irányvonalat hajtsa végre”

– fogalmazott Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

Mint ismert, csütörtökön nagy többséggel újraválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökének. Az újrázó politikus az elmúlt években többször is konfliktusba került a vétóiról is híres, Putyinnal cimboráló magyar miniszterelnökkel.

Kapcsolódó: Újraválasztása utáni beszédében rögtön ráöntötte a forró olajat Orbánra az Európai Bizottság elnöke

Köztudott, hogy Orbán rendre Brüsszel ellen hadakozik, választóinak azt ígérte, hogy elfoglalja az Európai Unió szívét. Mindeközben nem fér a fejébe, hogy a közösséget vezető politikusok miért ítélik el a „békemisszióját”, amelynek keretében az agresszor, gyermekkórházat sem kímélő Vlagyimir Putyin előtt hajbókolt. A győzelem végül elmaradt, a brüsszeli hadjárata során nem termett babér Orbán számára.

Erre mutatott rá friss Facebook-bejegyzésében a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára is. Mint hangsúlyozta, Orbán Viktornak ez csupán egy szánalmas magyarázkodási kísérlete. A miniszterelnök nemcsak a magyar, hanem az európai érdek elárulója is, ezt pedig már mindenki tudja róla a közösségben – fogalmazott.

Dobrev Klára bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Azt mondja ma reggel Orbán Viktor Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság újraválasztott elnökére, hogy nem az ellenfele, mi több, egyenesen az alkalmazottja, akinek az a dolga, hogy a miniszterelnökök döntéseit hajtsa végre.

A magyar miniszterelnök von der Leyenhez való viszonya tökéletesen

bemutatja Orbán európai vereségét és eljelentéktelenedését.

Az EB elnökének arca hónapokon át beborította az országot a kormányzati óriásplakátokon azzal a szöveggel, hogy »ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek«.

Brüsszel elfoglalása aztán érdeklődés hiányában elmaradt, von der Leyen simán újrázott, Orbán meg hirtelen azt bizonygatja, hogy ő fütyül és mindenki más táncol.

Hát persze. Gondolom, most jön majd az, hogy »együtt dübörögnek«, mint a kisegér és az elefánt.

Szánalmas magyarázkodás ez Európa legmagányosabb miniszterelnökétől, aki nemcsak a magyar, hanem az európai érdek elárulója is – és tudja ezt már róla mindenki.

Ahol ma Orbán van, ott nincs se fütty, se tánc, csak egy üres folyosóra kiküldött magányos bajkeverő sértődött monológja.”

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Dobrev Klára: Orbán nagyképű terve „Brüsszel elfoglalásáról” csúfos kudarccal végződött

Valódi Hírek