Nem találod ki, hol nyaral Orbán Viktor (+fotó)

Orbán Viktor épp nyaral, fotó is készült a kiruccanásáról.

A nagy „békemisszió” igencsak fárasztó lehet, így a miniszterelnök Kijev, Moszkva, Peking és Washington után beiktatott egy kis pihenőt. Ahogy évek óta szokta,

Horvátországban.

Az utazást a Telex szúrta ki a horvát Index oldalán. Idén Vis szigetén bukkant fel a kormányfő, tavaly pedig Abbázia (Opatija) városában. 2021-ben is Vis szigetéről jelentkezett be, 2022-ben pedig Brač szigetén készült róla kép, szintén egy étterem dolgozóinak gyűrűjében.

2019-ben rejtélyes körülmények között nyaralt, kérdezni sem lehetett róla

Mi is beszámoltunk róla 2019. szeptember elején, hogy Orbán Viktor rejtélyes körülmények között Horvátországban nyaralt. A miniszterelnökről Molat szigetén, Brgulje faluban készített fotókat egy horvát lap, amely szerint Orbán vitorlással érkezett a szigetre. De nem csak itt járt a kormányfő: a Slobodna Dalmacija augusztusban arról írt, hogy a miniszterelnököt egy fekete helikopter szállította a Smokvica Vela nevű nyaralószigetre, amelyet a Csányi Sándor vezette OTP Bank egyik érdekeltsége bérelt. Friss közleményükben jelezték, hogy az OTP Bank érdekeltsége 2021 szeptemberében megszüntette a szerződést a megnevezett szigeten.

„Az OTP Bank által 100%-ban jegyzett Balansz Ingatlanfejlesztési Alap tulajdonában álló Zelena Nekretnina d.o.o. társaság megállapodott a Területrendezési, Építési és Állami Vagyon Minisztériummal a Smokvica sziget bérletére 2018-ban 30 évre megkötött bérleti szerződés megszüntetéséről, mivel a társaság úgy ítélte meg, hogy az elhúzódó pandémiás helyzet miatt a turizmus kockázatai jelentősek, valamint a sziget szabályozási háttere előre nem láthatóvá és kiszámíthatatlanná teszi a szükséges további beruházások esetleges megtérülését.

A Zelena Nekretnina d.o.o. a horvát állammal és a közüzemi szolgáltatókkal szemben fennálló valamennyi fizetési kötelezettségének még 2021-ben maradéktalanul eleget tett”

– tájékoztattak.

Kapcsolódó: Orbán egy rejtélyes vitorlás hajóval érkezett egy horvát szigetre nyaralni (+fotók)

A Demokratikus Koalíció képviselője, Gréczy Zsolt akkor megkérdezte, hogy Orbán tényleg helikopterezett-e, fizetett-e érte, ha igen, miből, és ha nem, akkor tudja-e, hogy törvényt sértett. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának kérésére Kövér László házelnök elutasította a kérdést. Arra hivatkoztak, hogy a miniszterelnököt csak a feladatköreit illetően lehet kérdezni a házszabályi törvény szerint.

Volt már izgalmas nyaralása

Nem volt zökkenőmentes Orbán 2022-es nyaralása. Ahogy megírtuk, a miniszterelnök csónakja nem messze Vistől lerobbant, a csónakból pedig a Slobodna Dalmacija egykori munkatársa, Boris Vrkić mentette ki őt és feleségét.

Vrkić a Jutarnjinak azt mondta, a csónakban Orbánon és feleségén kívül egy testőr is ült. Az újságíró elmondása szerint egy éttermet is ajánlott a miniszterelnöknek, ott viszont fogalmuk sem volt róla, kiknek szolgálták fel az Adria gyümölcseit. Csupán utólag értesültek arról, hogy a magyar miniszterelnök volt a vendégük, a Jutarnji cikke alapján pedig igencsak meglepődtek rajta.

Most is egy étterem tulajdonosával pózolt

A közös fotó a Vis szigetén lévő Villa Kaliopa étterem tulajdonosával készült, azt Goran Pečarević töltötte fel a Facebookra.

Ezen Orbán és Pečarević öklüket feltartva pózolnak, amivel valószínűleg Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjére utaltak. Ő volt az, aki az ellene elkövetett merénylet után öklét a magasba tartotta. Az étterem tulajdonosa a kép alatt meg is jegyezte,

„várjuk Putyint és Trumpot, késésben vannak”.

A horvát lap szerint Orbán unokájával érkezett a nyaralásra, ahogy fogalmaztak: „gorillák nélkül”.

(Kiemelt fotó: Villa Kaliopa Facebook oldala)

Kapcsolódó:

Izzik a levegő az EU-ban: Kőkeményen megleckéztetik a Putyin-ügynök Orbánt

Befutott a váratlan pofon: Rendkívüli döntéseket hoztak az EU-ban Orbán moszkvai útja miatt

Valódi Hírek