Tűz ütött ki Budapesten: Hatalmas lángok csaptak fel, konvojban haladtak a tűzoltók

A hőség miatt hatalmas a tűzveszély a fővárosban is. Hatalmas tűz ütött ki Budapesten, ráadásul két kerületben is.

A nagy melegben nem csoda, hogy tűz ütött ki Budapesten

Kigyulladt az aljnövényzet Budapest tizedik kerületében, a Kozma utcánál.

A tűz mintegy két hektárnyi területet érint.

A fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltják a lángokat – adta hírül a Katasztrófavédelem. Sajnos, más tűzeset is volt a fővárosban.

Kigyulladt a száraz aljnövényzet Budapest XIX. kerületében, a Vak Bottyán utca és a Ferihegyi repülőtérre vezető út között, közel Kőbánya–Kispest vasútállomáshoz. Mintegy húsz négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyben gumik is égtek. A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat – közölte.

Több mint száz éves melegrekord dőlt meg vasárnap

Ahogy megírtuk, évszázados rekord dőlt meg a hétvégén. A HungaroMet részletezése szerint június 14. napján, 1908-ban mértek 39 Celsius-fokot a Heves vármegyei Egerben. A minap azonban 41 Celsius-fokot mutattak a hőmérők Körösszakálon, Hajdú-Bihar vármegyében.

Sőt, a napi legmagasabb minimum-hőmérséklet országos rekordja is megdőlt vasárnap, Szeged belterületén ugyanis még hajnalban is 27 Celsius-fok volt. Ezzel beelőzte a baranyai Máza községben, 2011-ben mért 26,2 Celsius-fokos értéket.

Meghosszabbították a rendkívüli hőségriasztást

Meghosszabbította a harmadfokú

hőségriasztást július 18-án éjfélig az ország egész területére

vonatkozóan az országos tisztifőorvos – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A két szervezet a HungaroMet Zrt. előrejelzése alapján rendelte el a hőségriasztás meghosszabbítását.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek