Íme az eredménye a pusztító hőségnek: Kegyetlen hír érkezett Magyarországról

Több mint 100 éves melegrekord dőlt meg vasárnap.

Több mint 100 éves melegrekord dőlt meg a minap Magyarországon. A HungaroMet részletezése szerint június 14. napján, 1908-ban mértek 39 Celsius-fokot a Heves vármegyei Egerben. A minap azonban 41 Celsius-fokot mutattak a hőmérők Körösszakálon, Hajdú-Bihar vármegyében.

Sőt, a napi legmagasabb minimumhőmérséklet országos rekordja is megdőlt vasárnap, Szeged belterületén ugyanis még hajnalban is 27 Celsius-fok volt. Ezzel beelőzte a baranyai Máza községben, 2011-ben mért 26,2 Celsius-fokos értéket.

Milyen időjárás várható hétfőn?

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. A hét első napján az ország egészében nagyon erős UV-B sugárzás várható, néhol kialakulhatnak zivatarok is.

Kapcsolódó: Rendkívüli figyelmeztetést adtak ki: A meteorológiai szolgálat elrendelte a piros fokozatú riasztást

Meghosszabbították a rendkívüli hőségriasztást

Meghosszabbította a harmadfokú hőségriasztást július 18-án éjfélig az ország egész területére vonatkozóan az országos tisztifőorvos – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A két szervezet a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján rendelte el a hőségriasztás meghosszabbítását.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Müller Cecíliáék figyelmeztették a lakosságot: Meghosszabbítják a rendkívüli hőségriasztást

Valódi Hírek