Kiskorúaknak árult dr0got a családi maffia: Bíróság elé került a bűnbanda

A „kristály” nevet viselő dr0g miatt kapcsolták le a rendőrök a családi bűnszövetséget.

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy családi bűnszövetség ellen, amelynek 8 tagja kiskorúaknak is rendszeresen értékesített kábítószert. A kristály nevű dr0g terjesztésében egy édesanya és a lánya vett részt, de később csatlakozott hozzájuk előbbi fia is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében részletezte a vádiratot. Aszerint egy lajosmizsei anya és lánya 2018 óta abból éltek, hogy környezetükben az új pszichoaktív anyagnak minősülő „kristály” fantázianevű kábítószert árulták.

Később csatlakozott hozzájuk a nő börtönből szabadult fia is. A férfi 2023 tavaszán futárként vonta be az ügyleteikbe az egyik rokonát, akit annak felesége segített.

A bűnszövetség tagjai a kiterjedt kereskedelmi láncon keresztül értékesítettek a kristályt. Emellett további, hozzájuk rokoni szálakkal kötődő embereknek is árultak, Utóbbiak viszonteladóként a saját lakókörnyezetükben terítették a drogot.

Az ügy 8 vádlottja rendszeresen kiskorúaknak is adott el a kábítószerből. Volt, akinek egy év alatt legalább 200 alkalommal értékesítettek. Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit bűnszövetségben, jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolja. Társainak is a pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt kell felelniük. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság dönt – tájékoztatott az ügyészség.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek