Kapával támadt a rendőrökre egy hibbant borsodi férfi (+fotó)

A gyanúsított megfenyegette a rendőrség embereit a támadás során.

Az ügyészség döntése nyomán letartóztatták azt a férfit, aki kapával támadt a rendőrökre június 29-én. A hatóság emberei az ominózus napon, délután egy borsodi településen intézkedtek egy műszaki hibás jármű tulajdonosával szemben.

A gyanú szerint egy közeli ingatlanon lakó férfi előzmény nélkül, trágárkodva sértegetni kezdte a hivatalos személyeket. Az ügyészség friss közleménye szerint az illető nem volt együttműködő, többször verekedésre szólította fel az egyik rendőrt. Miután közölték vele, hogy előállítják a kapitányságra, ki akarta vonni magát az intézkedés alól.

Az ingatlan hátsó kertjében magához vett egy kiélezett kapát, azt két kézzel a feje fölé emelte, majd meglendítette és elindult az intézkedő rendőrök felé. Kijelentette, hogy megöłi őket, ha közelebb mennek hozzá.

Ekkor az egyik rendőr elővette a szolgálati lőfegyverét, és felszólította a férfit, hogy hagyjon fel agresszív magatartásával. Utóbbi letette a kapát, majd újra menekülni próbált.

Borsodi támadás: a letartóztatás után is őrjöngött a férfi a rendőrség épületében

Ráadásul miután a férfit előállították, az elkövető a kapitányság folyosóján újra rátámadt egyikükre. Utóbbi megpróbált elhajolni a nagy erejű ütés elől, azonban a férfi ökle így is eltalálta a rendőr állkapcsát. A hatóság embere nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – részletezték a közleményben.

Mint írták, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét. Gyanúsítottként hallgatták ki felfegyveɹkezve elkövetett hivatalos személy elleni eɹőszak és más bűncselekmények miatt, majd indítványozták a letartóztatását.

A férfi – akit mellesleg felfegyveɹkezve elkövetett garázdaság miatt nemrég pénzbüntetésre ítéltek – nem ismerte el a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekményeket.iu

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, a bűnismétlés és az eljárás akadályozásának veszélye – elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges – tájékoztatott az ügyészség, amely a weboldalára feltöltött egy fotót az elkövetés eszközéről.

Az elkövetés eszköze. Forrás: ugyeszseg.hu

Az elkövetés eszköze. Forrás: ugyeszseg.hu

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek