Megérkezett a friss előrejelzés: Mutatjuk, milyen idő várható vasárnap

Itt vannak a részletek.

Vasárnap hajnalban általában derült vagy gyengén felhős idő várható, de főként északon időszakosan továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Nagyobb számban az ország északi felén fordulhatnak elő záporok, zivatarok, de délen sem zárható ki teljes mértékben a kialakulásuk – írta friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

A Dunántúl fölött lévő zivatarcellák idővel kelet, északkelet felé tevődnek, így késő estétől a középső, majd az éjszaka második felében a keleti országrészt is érinthetik.

A szél csak zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 25 fok között alakul, de a nyugati tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A legmagasabb értékekre a vízpartokon, illetve a nagyobb városokban lehet számítani.

Délelőtt többnyire napos idő várható kevés felhővel, majd a déli óráktól elsősorban a Duna vonalában, illetve attól keletre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és arrafelé elszórtan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A cellákat elsősorban felhőszakadás kísérheti.

Este az ország nagy részén csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, kiderül az ég. Az egyre nagyobb területen északias irányba forduló szelet a Dunántúlon időnként élénk lökések is kísérhetik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet északnyugaton, nyugaton általában 30 és 35, míg délkeletebbre továbbra is 35 és 40 fok között alakul – ismertették.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek