Kiderült Pintérék arcátlan döntése: Így vertek át az ígéretük ellenére egy rakás embert

Pintér döntése sokakat lehetetlen helyzetbe hozott.

Bár a Covid-járvány alatt Orbánék 100 százalékos táppénzt ígértek a megfertőződött pedagógusoknak, a kifizetésekre 2,5 évet kellett várni – írta meg a nepszava.hu.

Aki a Covid-járvány alatt lett beteg pedagógusként, éveket várhatott a táppénzre

2020 márciusában tört ki Magyarországon a koronavírus-járvány. Orbán Viktorék 2020 szeptemberében bejelentették, hogy minden fertőzött pedagógusnak 100 százalékos táppénz jár. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, a koronavírusos eseteknél

egyszerűsítik a 100 százalékos táppénz megítélésére vonatkozó jogszabályokat.

Azt mondta, hogy minden fertőzött pedagógus esetében abból kell kiindulni, hogy az iskolában kapta el a vírust. Ezért törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy ne két eljárás kelljen ahhoz, hogy valaki 100 százalékos táppénzt kapjon ilyen esetekben. Mégis két eljárásra volt szükség.

A pedagógusoknak, akik a frontvonalban dolgoztak,

bizonyítaniuk kellett, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg.

Orbánék nem tartották be az ígéreteiket

A hatóságok pedig csak a PCR-tesztek eredményeit fogadták el, az otthon elvégezhetőeket nem. A két eljárás pedig időigényes folyamat, pláne akkor, ha sokan kénytelenek táppénzt igényelni. A portál szerint

több tanár csak az elmúlt hetekben kapta meg a négy (sic!) éve megígért Covid-táppénzét.

Egyikük azt mondta, hogy bár 2022 januárjában került karanténba, csak a napokban utalták át neki az összeget, amellyel 100 százalékosra egészítették ki a táppénzét.

„Tavalyelőtt hónapokon keresztül érdeklődtünk, mikor kapjuk meg a teljes összeget. De folyamatosan azt a választ kaptuk, hogy nincs elég ügyintéző az igények elbírálásához.

Végül megítélték és kifizették, »csak« két és fél évet kellett várni rá”

– mondta el az a pedagógus, aki a járvány idején a Kelet-Pesti Tankerületi Központ egyik iskolájában dolgozott. Hozzátette: több kollégája is így járt. Volt, aki már meg is feledkezett róla, meglepte, hogy utalást kapott.

A tankerület a bürokratikus (papír- és munkaerőigényes – a szerk.) eljárásrenddel indokolta a késlekedést.

Valódi Hírek