Elindult a visszaszámlálás, figyelmeztette az óriásbank az ügyfeleit

Az OTP előre tájékoztatta az ügyfeleket.

Fejlesztési okból

2024. július 14-én 21:30 órától 23:30 óráig,

az online számlanyitás és szerződéskötés, illetve minden olyan digitális szolgáltatás, amely elkészült dokumentumot vagy kivonatot jelenít meg, nem lesz elérhető. Minderről az OTP a honlapján tájékoztatja ügyfeleit.

A törvényi szabályozással összefüggésben már elérhető a bankok honlapján, hogy mikor tartanak bankszünnapot. Továbbá az is, hogy mely időpontokban korlátozzák a hozzáférést egyes digitális szolgáltatásokhoz. A pénzintézetek szigorú szabályok szerint több módon is kell tájékoztassák az ügyfeleket a leállásról.

Ahogy a Magyar Nemzeti Bank oldalán olvasható:

„Jelenleg a hitelintézet köteles a Felügyeletnek bejelenteni, valamint legalább 15 nappal korábban legalább két országos napilapban meghirdetni, hogy bankszünnapot tart.

2022. július elejétől a 15 napos határidő, illetve a napilapban történő meghirdetés helyett legalább 30 nappal korábban, az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségében és az internetes honlapján kell előre meghirdetnie a bankszünnapot a hitelintézetnek, emellett tájékoztatnia is kell majd az érintett ügyfeleit a velük kötött szerződésekben meghatározott közvetlen módon – és nem utolsósorban a Felügyeletnek is be kell jelentenie azt”.

(Kiemelt kép forrása: Róka László/MTI)

Valódi Hírek