Mi történik? Pintér Sándor lányai bekebeleztek egy magyar nagycéget

Pintér Sándor belügyminiszter elképesztő ajándékkal lepte meg a lányait.

Pintér lányai megkapták Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai cégét

Idén május 7-én lett többségi tulajdonos a Pintér Sándor belügyminiszter lányai által tulajdonolt Trium-Itech Zrt. az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft.-ben – hívta fel a figyelmet az mfor.hu. Jelezték, Pintér lányai ezzel betették a lábukat Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó cégébe.

Kétmilliárdos forgalmat generált a cég

Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pintér Ildikó

egyenlő részesedéssel rendelkeznek a mintegy kétmilliárd forintos forgalmat lebonyolító Trium-Itechben.

Az Energotest Kft.-t 1990-ben alapították. A cég azóta országos szolgáltatói hálózatot hozott létre, amely az átadott berendezések és műszerek garanciális idő alatti és utáni javítását, karbantartását és pontosságellenőrzését is végzi, országszerte 6 kirendeltségről 25 korszerűen felszerelt szolgáltató gépjárművel – részletezték.

Nem nyúlt mellé a Pintér család

Pintérék persze tudják, mibe kell fektetni: a cég meglehetősen stabilnak mondható, tavalyi árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot is, amelyből 85,6 millió forintos profitot hoztak össze, miközben

a cég saját tőkéje 1,8 milliárd forint (!).

Emlékeztettek, hogy az Európai Unió méréseket akar készíteni, hogy a tagállamokban működő gépjárművek ténylegesen mennyit fogyasztanak, valamint hogy mennyi káros anyagot juttatnak a levegőbe. A járművek műszaki vizsgáin ezt a két értéket már rögzíteni is kell. Az Energotest pedig többek között ilyen mérésekhez is állít elő szoftvereket.

„A cég nevével fémjelzett Energoline vizsgasori vezérlő program komplett mérésadatgyűjtő és kiértékelő program, mellyel a Közlekedési Hatóság szinte valamennyi és a Magyar Autóklub minden állomása dolgozik, számos további javító és vizsgabázis mellett. Angol és orosz nyelven is működik Magyarország határain túl is, az adott ország jogszabályainak megfelelően”

áll a cég bemutatkozásában.

Mi áll Pintér Sándor vagyonnyilatkozatában?

Így Pintér Sándorékhoz került a műszaki vizsgasor első számú gyártója IS, ami egészen meglepő, ugyanis eddig inkább az ingatlanbizniszben utaztak: mint írták, a milliárdos belügyminiszter legutóbbi vagyonnyilatkozatában szerepel:

  • egy 61,
  • egy 400
  • és két, 160-160 négyzetméteres budai ingatlan,
  • egy 224 négyzetméteres siófoki ház,
  • egy nyaraló Szihalmon
  • és Szigetmonostoron,
  • valamint egy egyszerű telek, szintén Szihalmon.

Pintér számos módon termeli a pénzt, de vagyona jelentősebb részét devizában tartja. Befektetési jegyben pedig több mint 1,1 millió dollárja és 400 ezer eurója van Orbán Viktor belügyminiszterének.

Valódi Hírek