Mi folyik itt? Vasszigorral sújtana le az Orbán-kormány, már meg is kapta az utasítást a NAV

A NAV által kiszabható egy-egy bírság összege változik.

„Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében” módosított az Orbán-kormány az adózás rendjéről (sic!) szóló törvényen.

A Magyar Közlönyben olvasható rendelet augusztus 1-jén lép életbe. Azt górcső alá véve az Index rámutatott, hogy Orbán Viktorék a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiszabható pénzbüntetési tételeket megduplázzák.

Emelkedik a NAV által kiszabható egy-egy bírság összege

A rendelet szerint a természetes személy adózó 400 ezer forintig, a nem természetes személy adózó 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

Aki elmulasztja a bejelentési kötelezettségét az alkalmazottjai esetén, 2 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal számolhat.

Emellett az, aki nem állít ki számlát, vagy az iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget, szintén 2 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

A közlekedési kihágások esetén is súlyos bírságokra kell számítani

A közlekedési szabályszegésekkel összefüggésben jelent meg kedden egy friss kormányrendelet. Aszerint Orbán Viktorék módosítják egy-egy kiszabható bírság összegét, emelnek.

Erről itt olvashatsz részletesen:

Mi történt? Egy tollvonással írta át a szabályokat este Orbán Viktor

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek