Itt a vége? Bármikor bezárhatják az egyik legnagyobb európai villanyautógyárat

Bezár az egyik óriási villanyautógyár? Borzasztó hír érkezett Brüsszelből.

Veszélybe került az Audi brüsszeli gyárának, és így 3000 alkalmazottjának sorsa, miután kiderült, hogy a cég ismét fontolóra vette az üzem bezárását, mert nem fogy elég elektromos autó – írta meg a villanyautosok.hu.

Nem fogy annyi villanyautó, mint amennyit az Audi szeretne

Tavaly 49 000 Audi Q8 e-tron SUV-t adtak el a világon, ami meglehetősen stabil eladási adatnak felel meg.

A vállalat mégsem boldog, és ez a brüsszeli gyár létezését fenyegeti.

A gyár helyzete már évek óta bizonytalan. Jelenleg csak a Q8 e-tron / Q8 e-tron Sportback páros készül ott. Bár évi 50 ezer autót gyártanak, ezzel még a prémium kategóriában is

nehéz nyereségesen üzemeltetni egy autógyárat.

Az Audinál úgy látják, hogy csökkent a felső kategóriás elektromos autók iránt a kereslet, ezért a tervezettnél korábban szüntethetik be a jelenlegi Q8 e-tron generáció gyártását. A következő széria azonban már Mexikóból érkezik, így a cég új lehetőségeket keres a brüsszeli gyár hasznosítására.

Bezár a brüsszeli villanyautógyár?

Az Automobilwoche német iparági szaklap úgy tudja, hogy

ismét felmerült a gyár bezárása a költséges helyszínen.

Bár az elmúlt évek eladásai azt mutatták, hogy folyamatosan évi 50 ezer elektromos autót ad el az Audi, a csökkenő keresletet mutatja a beérkező rendelések számának változása.

Már tavaly is visszaesett a forgalom, de az még nem volt olyan látványos, hogy lépéseket tegyenek.

A Volkswagen-csoportnak valószínűleg túl nagy a gyártási kapacitása, amit azonban nem tudnak kihasználni. Ezért, érthető módon igyekeznek a ráfizetéses, drágán termelő helyszíneket leépíteni. Ehhez jön kapóra a Q8 e-tron jelenlegi generációjának kivezetése.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek