DK: Kegyetlen megszorításokat jelentettek be Orbánék, ezek árát minden magyar megfizeti

A DK reagált a kormányinfó keretében ismertetett orbáni „akciótervre”.

Mint ismert, az Orbán-kormány „háborúellenes akciótervről” döntött a napokban, a részleteket Gulyás Gergely kancelláriaminiszter osztotta meg a hétfői kormányinfón. Közölte, szembeszállnak a háborús propagandával (?), kötelezik a pártokat és a médiumokat, hogy forrásaikat tegyék átláthatóvá. Úgy döntöttek, védelmi hozzájárulást kell fizetnie minden olyan multinacionális vállalatnak, amely a háborús időkben extraprofitra tett szert.

Kapcsolódó: Ekkora baj van? Gulyás Gergely most jelentette be, kegyetlen csapásra készül az Orbán-kormány (+videó)

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján rámutatott: beigazolódott, amire a Demokratikus Koalíció már korábban figyelmeztetett, azaz Orbán Viktorék újabb megszorító csomaggal álltak elő. Mint hangsúlyozta, a kormány terve csupán új nevet kapott, a működés a régi.

„A kormány úgy tesz, mintha a bankokat és a multikat adóztatná meg, de pontosan tudja, hogy ezek át fogják terhelni az új adót az emberekre, ahogyan azt mindig is tették”

– fogalmazott a DK szóvivője a kormányinfó keretében ismertetett „akciótervről”.

Hozzátette, a hétfői bejelentés azt jelenti, hogy 2024-ben is folytatódik az Orbán-kormány megszorításokra épülő politikája. Hiába érezzük úgy, hogy már nem lehet rosszabb,

Orbánnal mindig csak rosszabb lesz

– jegyezte meg Barkóczi Balázs.

Mit mond a DK a kormányinfó keretében bejelentett „akciótervről”?

A DK szerint Orbán Viktor kormánya végérvényesen megszorításspirálba került. A miniszterelnök az elhibázott, jobboldali gazdaságpolitikát megszorításokkal akarta fenntarthatóvá tenni, ám ezzel újabb károk keletkeztek, így most újabb megszorításokkal állt elő. Ráadásul ezt újabb megszorítások fogják követni, ahogyan az már 2022-ben is megtörtént – mondta a Demokratikus Koalíció politikusa.

Emlékeztetett,

ez a megszorító politika zajlik már 2 éve,

sőt, ez fog folytatódni, amíg a jobboldal kormányozza Magyarországot. Ebből a helyzetből egyértelműen csak balra vezethet kiút – fűzte hozzá.

„Csak a bérek és a nyugdíjak emelésével, kiszámítható gazdaságpolitikával, a korrupció felszámolásával és az euró bevezetésével hagyhatjuk magunk mögött a jobboldal megszorításait.

Mi, DK-sok tesszük tovább a dolgunk és maradunk, akik mindig is voltunk: elkötelezett szociáldemokraták és európai magyarok, mert hisszük, hogy csak egy szociáldemokrata politikával kerülhetünk ki az orbáni megszorításokból”

– hangsúlyozta Barkóczi Balázs.

(Demokratikus Koalíció/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek