Elbukták a választást, majd gyorsan megszavaztattak maguknak pár millió forintot a fideszes vezérek a lelépésük előtt

Aros János és Sikora Attila a bukásuk után is jutalmat kaphat Sárospatakon.

Hathavi illetményének megfelelő jutalmat szavazott meg a képviselő-testület Sárospatakon a fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak és helyettesének, Sikora Attilának – írta meg a 444.hu.

Aros és Sikora jutalma esetében azonban akad egy kis bökkenő

Az előterjesztés szerint ez a jutalom

„2024. évi munkájuknak a magas színvonalon történő elvégzéséért” járt.

A hathavi illetménynek megfelelő prémium pedig a törvényileg adható maximum – arra nem tért ki az indítvány, hogy mekkora összegről van szó.

A „magas színvonalon” végzett munkával azonban akadt egy kis bökkenő. Ugyanis a polgármester-választást Sárospatakon a független Farkas Szabolcs nyerte 55,48 százalékkal.

Aros János a szavazatok mindössze 36,89 százalékával lett a második,

és a nyolc körzetből hétben szintén nem a kormánypárti jelölt győzött. Azaz: a választópolgárok nem biztos, hogy egyetértettek azzal, hogy a fideszes polgármester, és a kormánypárti többségű képviselő-testület munkája magas színvonalú volt.

Szó nélkül végigülték a jutalomról szóló szavazást

A portál szerint az eredeti előterjesztés még csak egyhavi jutalmat javasolt. A pénzügyi bizottság ülésén dőlt el, hogy legyen inkább hathavi,

az indoklás szerint azért, mert az októberben leköszönő polgármester az utóbbi 14 évben kevés alkalommal kapott jutalmat.

Aros János polgármester és a helyettese, Sikora Attila egy szó nélkül nézte végig, ahogy a testület erről szavaz. Aros azonban a portálnak azt mondta, meglepetésként érte a jutalomról szóló előterjesztés. Ő csak egyszer vett fel jutalmat, tavaly.

Az akkori elismerés az egyhavi illetményének megfelelő összeg volt.

(Kiemelt képünkön Aros János látható)

Valódi Hírek