Mi lesz ebből? Nagy Márton kifekszik, ha meglátja a csütörtöki árrobbanást

Változik a benzin és a gázolaj ára.

Csütörtökön 2 forinttal drágul a benzin literenkénti ára, miközben a gázolajért is 4 forinttal többet kell majd fizetni. Mutatjuk, hogyan alakulnak a nagykereskedelmi árak:

Benzin: 618 forint/liter

Gázolaj: 631 forint/liter

A holtankoljak.hu friss közleménye szerint ugyanakkor nem biztos, hogy ezt a drágulást a közlekedők tapasztalni fogják, mivel a piaci szereplők jelenleg a nagykereskedelmi árváltozástól eltérően alakítják a kutakon látható árakat.

Mi történt az elmúlt hónapokban a benzin és a gázolaj árával?

Emlékezetes, hogy Nagy Mártonék tavasszal adták ki az ukázt a kereskedőknek, akik kénytelenek voltak az áraikat lejjebb tornászni, hogy elkerüljék a kabinet haragját.

Nem mellékes, hogy a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta, az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Nagy Mártonék napokkal ezelőtt kiadtak egy közleményt az üzemanyagárak kapcsán. Ismét arra szólították fel a kereskedőket, hogy csökkentsék az áraikat.

Kapcsolódó: Elszakadt a cérna Nagy Mártonnál: Ki is adta az ukázt Orbán felettébb zabos minisztere

A minap közölte, hogy a kormány szerdán napirendre tűzi az üzemanyagárakkal kapcsolatos kérdést. Nagy Márton elmondta, hogy még mindig érvényben van a korábbi elvárás, miszerint a kutaknak az áraikat a szomszédos országok szintjén kell tartani.

„Ennek érvényt fogunk szerezni, vagy úgy, hogy a kiskereskedők megértik és nem játsszák ki ezt az elvárást, vagy úgy, hogy

komoly szabályozói lépésekkel be fogunk avatkozni.

Nem értjük ezeket az ármozgásokat, hiszen az elvárások, amik az elmúlt hónapban megszülettek, továbbra is fennállnak”

– fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

Kapcsolódó:

Megfújta a vészsípot a kormány: Nagy Márton kétségbeesett kapkodásba kezdett a kilövő árak láttán

Valódi Hírek